La intersecția dintre străzile Horea și General Dragalina se află una dintre clădirile cu încărcătură istorică ale Clujului. Este vorba despre fosta Bancă Agrară din Cluj-Napoca.
Printre clădirile emblematice ale Clujului se numără și câteva instituții financiare. Chiar de la începutul secolului XX, pe strada Regele Ferdinand funcționa banca „Economul”.
Istoria băncilor din Transilvania, în special a băncilor clujene, este subiectul abordat de Septimiu Moga în cartea sa, intitulată „Sistemul bancar românesc din Cluj. De la Marea Unire la Marea Criză Economică”.
Datele Băncii Centrale Suedeze arată că între 2009 şi 2014 valoarea totală a bancnotelor şi monedelor din circulaţie a scăzut de la 11,3 miliarde de euro la 8,5 miliarde de euro.
Cea mai dezvoltată societate digitală din lume este Estonia, o fostă republică sovietică de pe ţărmul mării baltice, scrie Wired. Cu 50 de euro, o fotografie şi un set de amprente, plus câteva săptămâni de aşteptare cât timp datele sunt verificate, oricine poate primi un card de identitate, o cheie critografica şi un cod PIN cu care să poată accesa sistemul naţional.