Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare „Extinderea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca cu secții de paliație și îngrijiri de lungă durată", indicatorii tehnico-economici și cheltuielile aferente.
Spitalul de Boli Infecţioase Cluj beneficiază de un nou echipament medical, de peste 580.000 de lei, din fonduri europene, pentru combaterea infecţiilor nosocomiale.
Consiliul Județean Cluj și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase au finalizat lucrările de modernizare a unor cabinete și spații din incinta ambulatoriului situat pe strada Moților nr. 19.
Mai multe spitale din Cluj, printre care Spitalul de Urgență pentru Copii sau Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, vor accesa fonduri europene prin PNRR pentru reducerea infecțiilor nosocomiale. Managerii de spital spun că actuala aparatură e „depășită”, iar riscul infecțiilor este mare.
Peste 6.200 de medici, asistente, rezidenți, șefi de secție, îngrijitoare, brancadieri până la portari, șoferi, muncitori necalificați vor primi titlul de Cetățean de Onoare al județului Cluj - „Clujean de onoare” pentru că s-au aflat în prima linie a luptei cu COVID-19.
Dr. Paul Oargă, un medic rezident din Cluj-Napoca, a arătat adevărul din secțiile de ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase, unde locurile sunt pline de pacienți infectați cu Covid-19 în stare gravă.