Deputatul PSD de Cluj, prof. univ. dr. Patriciu Achimaș Cadariu apreciază că anul 2028 este un termen foarte optimist pentru finalizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj. Spre exemplu, a subliniat chirurgul, construirea unei noi clădiri pentru secția hematologie a Institutului Oncologic din Cluj a durat nu mai puțin de șapte ani.
Astăzi a avut loc ceremonia de spargere a solului pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj, care a însemnat începerea efectivă a lucrărilor la acest obiectiv.
După mai bine de un deceniu de așteptare, comunitatea clujeană a sărbătorit astăzi un moment istoric: primele „semne de viață” ale Spitalului Regional de Urgență Cluj.
Astăzi au fost demarate, simbolic, lucrările pentru construirea Spitalului Regional de Urgență – cel mai important proiect de sănătate al județului Cluj.
Comuna Florești va avea anul acesta cel mai mare buget din istoria sa, mai mare cu 42% față de anul trecut și cu 128% față de 2020. Ce perspective de dezvoltare are cea mai mare și mai tânără comună din țară, cum vor fi cheltuiți banii și ce impact vor avea marile proiecte de infrastructură, explică primarul Bogdan Pivariu, într-un interviu acordat în exclusivitate monitorulcj.ro.
Proiectele mari de infrastructură de la Cluj înaintează, potrivit primarului Emil Boc. Un nou proiect-mamut, cel al centralei hidroenergetice cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti, va fi demarat.
La Cluj, realizarea unui Spital de Mari Arși ar putea fi posibilă, fără ca acesta să fie construit de la zero. După ce e gata Spitalul Regional de Urgență, mai multe spații spitalicești de la SCJU vor fi eliberate.