Statul român dă semne că intră în colaps din cauza instituțiilor care nu își fac treaba. Explozia de la Crevedia este doar cel mai recent exemplu. Cum s-a produs accidentul și ce spune cazul despre modul de funcționare al instituțiilor?
În primele șase luni ale acestui an, partidele parlamentare - care au dreptul la subvenții de la stat - au primit în conturi 125 de milioane de lei, din care au cheltuit 118. Cât vor mai primi până la sfârșitul anului?
Circa 10.000 de posturi în instituțiile publice au fost scoase pe piață în primele patru luni ale acestui an. Guvernul a anunțat recent înghețarea angajărilor la stat.
Un proiect de ordonanță privind reducerile de cheltuieli în administrație, pregătit de Guvern, arată ce măsuri ce vor fi luate în ministere, agenții, primării pentru acoperirea găurii la buget.
Primăriile, școlile și spitalele, cei mai mari angajatori la nivel național! Instituțiile de stat au scos la bătaie aproape 3.000 de locuri de muncă în primele două luni ale anului.
Problema medicilor care lucrează și la stat, și la privat nu ar trebui să afecteze pacienții. Dar fiecare medic poate decide unde lucrează după orele de program dintr-un spital public, susține ministrul Sănătății Alexandru Rafila.
Medicii ar trebui să lucreze ori la stat, ori la privat, iar soluționarea acestei probleme ar asigura o mai bună funcționare a sistemului sanitar românesc, susține directorul medical al Institutului Inimii din Cluj, Adrian Molnar.
Părinții care au copii cu vârsta până la 12 ani, la creșă, grădinița sau școală vor primi și în 2021 zile libere pentru a putea sta acasă, în timpul cursurilor online. Măsura a fost luată și în 2020. Până când a fost prelungită?