Clujenii nu donează străzile Primăriei din comoditate, spune Emil Boc. Primarul le sugerează să renunțe la străzile private, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, vor plăti taxe mai mari.
Procedura de trecere a străzilor private în administrarea municipalității a fost simplificată. Clujenii care locuiesc pe astfel de străzi, însă, trebuie să depună o declarație la notar.
Primarul municipiului Cluj-Napoca a anunțat că proiectul de hotărâre privind preluarea străzilor private va fi discutat în Consiliul Local.
Începând cu acest an, Primăria municipiului Cluj-Napoca promite că va întinde o mână de ajutor cetățenilor care locuiesc pe străzi private.
Sute de străzi neasfaltate sunt răspândite în toate cartierele municipiului Cluj-Napoca, executivul primăriei nereușind să țină pasul cu dezvoltarea municipiului, cu extinderea imobiliară care a determinat apariţia a numeroase străzi private.
Președintele PSD Horia Nasra a lansat o întrebare în mediul virtual în ceea ce privește cele câteva sute de străzi private din Cluj care nu au fost preluate de administrația locală și nu au fost asfaltate.
În municipiul Cluj-Napoca există sute de străzi care nu aparțin domeniului public. Primăria nu are nicio evidență în ceea ce privește dotările acestor străzi, iar procesul de trecere a lor în administrația locală este unul care se desfășoară greoi. Pe lângă asta, sunt aproape 100 de străzi care aparțin Primăriei, însă oamenii de acolo locuiesc ca în Evul Mediu, fără apă curentă și cu toaleta în curte.
Pe strada Wolfgang Goethe din cartierul Bună Ziua locuiesc aproximativ 20 de familii la case plus alte câteva zeci în blocurile din capătul străzii.