Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează că chiar dacă tulpina Omicron provoacă simptome mai puţin severe decât în cazul Delta, aceasta rămâne un virus periculos, mai ales pentru nevaccinați.
Ca urmare a procesului săptămânal de evaluare pre-screening a probelor pozitive COVID-19, MedLife a anunţat încă 137 de cazuri suspecte de infectare cu tulpina Omicron dintr-un lot de 175 de probe selectate.
Epidemiologul Octavian Jurma vine cu vești bune la început de an pandemic. El a explicat ce ne așteaptă din punct de vedere al evoluției cazurilor, dar și cum putem avea protecție mai bună în fața tulpinei Omicron.
Riscul reprezentat de varianta extrem de contagioasă a coronavirusului Omicron în lume rămâne „foarte ridicat”, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Organizația Mondială a Sănătății avertizează că numărul de spitalizări ar putea crește, mai ales în ceea ce privește persoanele nevaccinate. Riscul, valabil chiar dacă Omicron nu este la fel de periculos ca și celelalte variante ale virusului COVID-19.
Omicron are șanse de a se răspândi mai ușor în Europa decât în Africa de Sud deoarece este iarnă, fapt care favorizează dezvoltarea noii variante, atrage atenția epidemiologul Octavian Jurma.
A fost efectuată prima secvențiere pentru varianta Omicron în România, dar încă nu a fost descoperit niciun caz. În schimb, o variantă a Delta a fost identificată.