Municipiile Cluj-Napoca și Varna, Bulgaria, sunt în discuții pentru a deveni orașe înfrățite.
Directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj (AIAIC), David Ciceo, a vorbit despre posibilele noi destinații ale aeroportului clujean.
Comparațiile și rivalitatea cu Bucureștiul sunt la ordinea zilei însă, să recunoaștem, capitala României nu este chiar cel mai sănătos exemplu pentru dezvoltarea urbană. Monitorul de Cluj propune 10 orașe din UE care, în ciuda populației asemănătoare, sunt la un nivel de vis pentru condițiile din România.
Miercuri seară, în Cluj-Napoca a fost anunţată Capitala Europeană a Tineretului din anul 2017. Titlul a fost câştigat de un oraş din Bulgaria.
MAE a transmis duminică o serie de precizări cu privire la calitatea apei mării pe litoralul bulgăresc, arătând că, potrivit ultimelor evaluări furnizate de Ministerul bulgar al Sănătăţii, riscul ca apa mării să fie infectată e limitat la o zonă restrânsă din Varna şi nu sunt afectate alte staţiuni.
Informațiile oficiale venite din Bulgaria, în urma monitorizării calității apelor pentru îmbăiere în zonele turistice, arată că valorile indicatorilor microbiologici cercetați sunt în conformitate cu cele legale, nereprezentând riscul de imbolnăvire. În ceea ce privește declarațiile venite din partea unor persoane fără funcții oficiale, cu referire la infestarea cu hepatita A, autoritățile bulgare nu au confirmat acest lucru.
Compania de infrastructură feroviară (CIF) din Bulgaria lucrează la un proiect pentru o linie de cale ferată de mare viteză între oraşele Varna, pe litoralul Mării Negre, şi Bucureşti.