Timp Liber

Muzeul Farmaciei, cea mai nouă atracție a Clujului! A atras peste 4.500 de vititatori într-o lună. - FOTO

Redeschis luna trecută, Muzeul Farmaciei a atras deja peste 4.500 de vizitatori. Înainte de renovare, muzeul a atras 10.000 de vizitatori într-un an.

Peste 4.500 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Farmaciei, de la redeschidere. FOTO: monitorulcj.ro Peste 4.500 de vizitatori au trecut pragul Muzeului Farmaciei, de la redeschidere. FOTO: monitorulcj.ro

 

 


La doar o lună de la redeschiderea sa, Muzeul Farmaciei, o colecție valoroasă a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT), a captivat peste 4.500 de vizitatori, marcând un interes remarcabil din partea publicului. 

 


Comparativ cu anul precedent renovării, când muzeul a înregistrat 10.000 de vizitatori în total, această cifră subliniază un interes crescut și relevanța muzeului în contextul cultural și educațional actual.

„Suntem profund impresionați de numărul mare de vizitatori. Acesta confirmă interesul și aprecierea pentru patrimoniul nostru și ne motivează să continuăm să oferim experiențe educative de calitate”, afirmă Dr. Felix Marcu, Manager al MNIT.


Colecție de peste 7.000 de artefacte

Situat în Casă istorică Hintz, Muzeul Farmaciei oferă o fereastră spre trecutul farmaceutic și medical al Transilvaniei. După o recentă renovare, clădirea își dezvăluie straturile istorice, de la ruine romane și fundații medievale, la picturi murale de secol XVIII și intervenții recente, într-un spațiu unde vizitatorii pot explora evoluția farmaciei și medicinei. 

Muzeul găzduiește o colecție remarcabilă de peste 7.000 de artefacte originale, variind de la echipamente medicale istorice, la diverse recipiente și manuscrise de mare valoare. Aceste exponate dezvăluie istoria dezvoltării farmaciei și a practicilor medicale în Transilvania. Vizitatorii au ocazia să parcurgă galeriile muzeului, unde pot admira nu doar instrumentarul medical de altădată, dar și alte obiecte valoroase ce oglindesc schimbările în percepția despre sănătate și tratamentul bolilor de-a lungul timpului.


Mai multe evenimente, în perioada următoare

Muzeul a pregătit și o serie de evenimente speciale pentru viitorul apropiat, având ca scop implicarea și educația publicului în ceea ce privește istoria sănătății. „Ne bucurăm să oferim un calendar dens de activități interactive și educative în acest an. În luna martie vom anunța cele trei tipuri de ateliere interactive, care se adresează în principal școlilor, pentru programele Școala Altfel și Săptămâna Verde, dar le sunt deschise și celorlalți vizitatori, în grupuri de 10-15 persoane. 

Apoi avem evenimentele tematice, începând cu atelierul „Elixirul Dragostei” pe 24 Februarie, continuând cu „Ziua Internațională a Sănătății” pe 7 Aprilie, „Ziua Prevenirii Abuzului de Droguri” pe 26 iunie și culminând cu „Ziua Internațională a Imunizării” pe 10 Noiembrie. Fiecare dintre aceste evenimente este gândit să conecteze comunitatea clujeană cu istoria și relevanța sănătății.” afirmă Ana-Maria Gruia, muzeograf în cadrul Muzeului Farmaciei.


Muzeul, în locația primei farmacii din Cluj

Casa Hintz, locația Muzeului Farmaciei, deține o istorie captivantă, fiind prima farmacie publică din Cluj deschisă în jurul anului 1550. Această clădire istorică, care a găzduit Farmacia Mauksch-Hintz pentru aproape două secole, a fost recent renovată, revelând un mozaic arhitectural deosebit.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sute de clujeni s-au înghesuit la redeschiderea Muzeului Farmaciei. Reprezentanții muzeului: „Suntem copleșiți”

abonare newsletter