Timp Liber

Filmul Nasty, realizat de regizorul Tudor Giurgiu, în selecția Festivalului de Film de la Roma

Documentarul românesc NASTY, despre viața și cariera lui Ilie Năstase, a fost inclus în selecţia Festivalului de Film de la Roma.

Filmul Nasty, realizat de regizorul Tudor Giurgiu, în selecția Festivalului de Film de la Roma | Foto: Biroul de presă Transilvania Film Filmul Nasty, realizat de regizorul Tudor Giurgiu, în selecția Festivalului de Film de la Roma | Foto: Biroul de presă Transilvania Film

 

 


Documentarul românesc NASTY, realizat de regizorul Tudor Giurgiu, despre viața și cariera lui Ilie Năstase, a fost inclus în selecţia Festivalului de Film de la Roma, care are loc între 16 – 28 octombrie în capitala Italiei. 

 


Regizorii Tudor Giurgiu și Cristian Pascariu vor zbura la Roma pentru eveniment și se vor întâlni cu publicul în 21 și 22 octombrie pentru cele două proiecții ale filmului.

Lor li se vor alătura legendarul manager ATP și promotor al tenisului Vittorio Selmi, dar și unul dintre cei mai importanți jurnaliști sportivi din Italia, Ubaldo Scanagatta. Vittorio Selmi și Ubaldo Scanagatta apar în NASTY, unde vorbesc despre anii de glorie ai tenismenului român.


Peste 40.000 de spectatori au văzut Nasty

În 2024, peste 40.000 de spectatori au văzut NASTY în cinematografele din România. 

Producția, în care apar nume precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker, a fost inclusă și în selecția oficială a Festivalului de la Cannes. Ilie Năstase și regizorii filmului au fost îndelung aplaudați în luna mai


Documentarul românesc nu a trecut neobservat în presa internațională, unde a primit cronici pozitive. Publicația britanică The Guardian vorbește despre farmecul lui Năstase: „Unul dintre paradoxurile lui Năstase este faptul că, în afara terenului, el părea să fie foarte popular printre colegii săi profesioniști […]. Într-o perioadă în care sportul era mult mai prietenos și mai accesibil decât în prezent, Năstase a fost o figură plină de farmec, [...] cu un exotism subliniat de moștenirea sa românească” . 

CITEŞTE ŞI
NASTY, aplaudat la Cannes și în presa internațională. „Un documentar la fel de distractiv ca un meci cu Năstase”

Pentru ScreenDaily, Nasty e „un documentar colorat și captivant. [...] Imaginile de arhivă, color sau alb-negru, pe muzica lui Marius Leftărache, surprind atletismul de balerin a lui Năstase”, iar pentru portalul Cineuropa, „trioul de regizori realizează un documentar strâns, plin de tensiune, care este la fel de distractiv ca un meci cu Nǎstase”. Pentru Le Figaro, Ilie Năstase a fost „starul neașteptat” al acestei ediții a festivalului de la Cannes. Deadline Hollywood scrie: „Tenisul anilor ‘70 făcea deliciul publicului, mult mai mult ca azi, iar Nasty ne oferă din plin astfel de momente, filmul fiind centrat pe eroul-prinț-clovn al epocii sale. Poveștile din circuit ale acelor ani, spuse de Becker, Borg sau Connors sunt savuroase și fac din Nasty un documentar pop pe care-l poți vedea la infinit”. 


Proiecția NASTY a fost subiectul unor articole și interviuri în publicații precum The Times și Variety.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Regizorul Tudor Giurgiu pregăteşte un film despre Ilie Năstase

NASTY, documentarul despre Ilie Năstase, în selecția Festivalului de la Cannes

Ilie Năstase, înconjurat de sportivi, vedete și mii de fani la premiera documentarului NASTY

Ultimele Stiri
abonare newsletter