Timp Liber

Omletă franțuzească cu sparanghel. Rețeta unui mic dejun gustos, ușor de făcut acasă și foarte sănătos

Omleta franțuzească cu sparanghel este un mic dejun sănătos și ușor de făcut în casă, cu multe beneficii asupra organismului. Află rețeta specială a bucătarului Ioan Enuță, de la Inizio Bistro din Cluj-Napoca.

Omletă franțuzească cu sparanghel. Rețeta unui mic dejun gustos, ușor de făcut acasă și foarte sănătos Omletă franțuzească cu sparanghel. Rețeta unui mic dejun gustos, ușor de făcut acasă și foarte sănătos

 

 


Omleta franțuzească cu sparanghel - o rețetă extraordinară pentru un mic dejun sănătos și foarte gustos, pe care poți să ți-l prepari ușor, acasă.

Bucătarul Ioan Enuță ne arată cum putem să pregătim una dintre cele mai bune feluri de mâncare la micul dejun, o omletă franțuzească cu numeroase proprietăți, benefică pentru organismul nostru.


Pe lângă faptul că este foarte sănătoasă, acest fel de mâncare ne va gâdila papilele gustative și ne va face să vream să ne lingem degetele. E gustoasă și hrănitoare, iar acum avem și rețeta perfectă!

Rețetă pentru omletă franțuzească cu sparanghel, foarte sănătoasă

Pentru o omletă franțuzească cu sparanghel foarte gustoasă vei avea nevoie de următoarele ingrediente, care apar și în rețeta bucătarului clujean:


- 3 oua  
- 50 g sparanghel
- Ulei 10 ml
- Unt 10 g .
- Sare și piper, dupa gust

Rețetă pentru omletă franțuzească cu sparanghel. Cum o prepari? Începi prin a spăla și curăța sparanghelul. Mai apoi, iei firele de sparanghel și le pui direct într-un vas cu apă clocotită, unde trebuie să le lași pentru un minut - un minut și jumătate. Acesta este un pas important în prepararea omletei franțuzești cu sparanghel. Ulterior, scoatem firele de sparanghel din apa clocotită și le punem într-un bol cu apă și gheață. Acest proces pe care îl folosim pentru a prepara omleta se numește blanșare și are efect de sterilizare. Așa păstrăm firele de sparanghel cât mai verzi în timpul gătirii.


Pentru această omletă franțuzească cu sparanghel folosim trei ouă. Amestecăm până când compoziția ajunge la o consistență cremoasă. Luăm trei, patru fire de sparanghel și le tăiem foarte mărunt. Apoi, tragem firele de sparanghel în tigaie cu unt și ulei, după care adăugăm cele trei ouă bătute și voila! Am preparat o omletă franțuzească cu sparanghel extrem de delicioasă. Omleta o servim cu un mixt de salată și roșii cherry.

Rețeta pentru omleta franțuzească cu sparanghel, făcută din trei ouă, aparține bucătarului Ioan Enuță, de la Inizio Bistro din Cluj-Napoca, de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, numărul 120 A. Alte rețete puteți să găsiți pagina de Facebook INiZIO.


Omletă franțuzească cu sparanghel. Beneficii pentru organism

Această omletă franțuzească cu sparanghel aduce numeroase beneficii asupra organismului nostru și are o sumedenie de proprietăți. Având în vedere că omleta este făcută din ouă, iar acestea sunt surse bune de proteine, acest mic dejun este extrem de sănătos.

Pe lângă proteinele pe care omleta le conține, aceasta vine la „pachet” cu multe vitamine și numeroși nutrienți. În același timp, ouăle ne ajută și să ne menținem silueta și un stil de viață sănătos. Omleta te ajută și să slăbești dacă alegi o să ții o dietă, fiindcă ouăle ajuta în pierderea kilogramelor și controleaza foamea, iar în combinație cu sparanghelul beneficiile sunt tot mai multe.

Sparanghelul din omletă este foarte benefic din multe puncte de vedere. Acesta este benefic pentru sănătatea inimii, reglează nivelul de zahăr în sânge, scade riscul de diabet de tip 2, previne apariția pietrelor la rinichi și chiar ajută în lupta cu cancerul. Astfel, omleta franțuzească cu sparanghel este una dintre cele mai bune alegeri pe care poți să le faci de dimineață, să te răsfeți și să ai grijă în același timp de corpul tău.

Rețeta pentru omleta franțuzească cu sparanghel poate fi urmărită și în videoclipul atașat articolului, unde puteți vedea întreg procesul de gătire.

CITEȘTE ȘI:

Cea mai rapidă REȚETĂ de TIRAMISU. Mod de preparare și ingrediente

Mâncarea care previne cancerul la colon. E cheia spre o viață sănătoasă și stimulează sistemul imunitar

abonare newsletter