Actualitate

La clasa pregătitoare nu vor exista manuale

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/15/05-oana-badea.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În anul şcolar 2012-2013, la clasa pregătitoare nu vor exista manuale, a anunțat miercuri, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în MECTS, Oana Badea.</p>

 

„La clasa pregătitoare nu este necesar ghiozdanul. Copiii vor avea fişe de lucru, acordate gratuit, care vor rămâne la şcoală. Fişele gratuite vor constitui abecedarul clasei pregătitoare", a spus Oana Badea (foto).

Ministrul educaţiei, Cătălin Baba, a respins ipoteza potrivit căreia clasa pregătitoare organizată în şcoli ar putea fi amânată cu un an. „Clasa pregătitoare începe în anul şcolar 2012-2013”, a precizat ministrul. Pe de altă parte, secretarul de stat a precizat că săptămâna viitoare va începe licitaţia pentru achiziţionare de mobilier modular pentru copiii din clasa pregătitoare, atât pentru munca în echipă, cât şi individual.

Oana Badea a precizat că până marţi seara au fost înscrişi, la nivel naţional, 170.000 de copii care vor urma clasa pregătitoare şi clasa I în anul şcolar 2012-2013. Ea a precizat că o situaţie exactă a numărului de copii înscrişi în clasa I şi clasa pregătitoare va fi cunoscută pe 19 martie. Secretarul de stat a afirmat că Bucureştiul are cel mai mare procent de copii înscrişi în clasa I şi clasa pregătitoare.Oana Badea a mai afirmat că pentru clasa pregătitoare "nu poate exista nicio formă de testare în care copii să fie ierarhizaţi”.

Referindu-se la cele patru procese în care MECTS a fost atacat în instanţă pentru metodologia clasei pregătitoare, Oana Badea a precizat că ministerul a avut câştig de cauză în toate dosarele. „Ministerul a avut câştig de cauză în toate cele patru procese, deci criteriile de organizare a clasei pregătitoare nu au fost invalidate”, a spus Oana Badea. (Agerpres)

Ultimele Stiri
abonare newsletter