Actualitate

OMV: Doamna Ungureanu nu este salariată a Petrom

<p />Medicul Daniela Ungureanu, soţia premierului Mihai-Răzvan Ungureanu, nu este salariată a Petrom, ci are un contract de consultanţă medicală cu OMV AG, din Viena, în cadrul căruia desfăşoară activitate şi pentru Petrom, a precizat, pentru Agerpres, directorul general al companiei, Mariana Gheorghe.

„Doamna Ungureanu nu este salariată a Petrom. Ceea ce ştim noi este că are un contract de consultanţă medicală cu OMV AG din Viena şi, în cadrul acestui contract, ea desfăşoară atât activitate pentru Petrom, în board-ul, în Consiliul de Administraţie al unei filiale a noastre, Petromed, care are numai activităţi medicale, cât şi activităţi de sprijin, de mecenat medical pe care compania îl are în legătură cu angajaţii săi, astfel încât să ajute social, medical, anumiţi angajaţi aflaţi într-o anumită situaţie dificilă”, a explicat Mariana Gheorghe, întrebată în legătură cu poziţia Danielei Ungureanu în cadrul companiei OMV Petrom.

În ultimele zile, funcţia pe care o ocupă soţia premierului în cadrul companiei petroliere a suscitat o serie de discuţii, vizând inclusiv un posibil conflict de interese.

Conform declaraţiei de avere depuse la începutul mandatului de premier, în anul fiscal 2011, soţia premierului, medicul Daniela Ungureanu, a obţinut 46.142 de lei ca salarii de la Institutul Clinic Fundeni, 84.000 de euro venituri din activităţi independente - servicii de consultanţă medicală pentru compania OMV AG Viena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter