Actualitate

S-a dat startul lucrărilor la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/21/02-centru-integrat.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Noul Centru de Deşeuri va fi finalizat în luna aprilie a anului viitor.</p>

Ieri au început lucrările la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, construit din bani europeni. Locaţia Centrului va fi zona „Tufele Roşii”, din apropierea fostei rampe de la Pata Rât. Pentru demararea lucrărilor s-au achitat deja 8 milioane de lei avans.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a precizat, ieri că termenul maxim până la care va fi realizată lucrarea este de 14 luni. „Astăzi demarăm acest proiect, care se ridică la circa 77 de milioane de euro. Dăm ordin de începere a primei celule, de tratare şi sortare, şi urmează ca până la anul să închidem rampa de la Pata Rât şi restul rampelor din judeţ. Lucrarea va fi finalizată în termen de 14 luni. De asemenea, vom demara lucrările şi la cele trei staţii de transfer, din Huedin, Gherla şi Mihai Viteazu“, a explicat Alin Tişe.

Un sistem modern pentru clujeni


Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, lucrările se vor derula în baza contractului încheiat cu asocierea S.C. Confort S.A., Atzwanger Spa S.C. Ladurner Impianti S.R.L., S.C. Vel Service S.A., în cadrul Proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj” finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS Mediu.

Lucrările care încep astăzi şi a căror valoare este de 107.536.011,54 lei fără TVA, au ca scop proiectarea şi execuţia Zonei Tehnice aferente CMID Cluj-Napoca compusă din: Staţie de Tratare Mecano-Biologică a deşeurilor biodegradabile, Staţie de Sortare deşeuri reciclabile, infrastructura adiacentă alimentare cu apă, alimentare cu energie electrică, reţea de incendiu. De asemenea, se doreşte execuţia primei celule de depozitare de deşeuri în suprafaţă de 7,76 ha.
Termenul de execuţie al lucrărilor este de 14 luni iar perioada de garanţie este de 60 de luni. Construcţia Centrului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj este una din activităţile proiectului „Sistem de Management Integrat al deşeurilor în judeţul Cluj”, proiect  în valoare totală de 255.354.025 lei fără TVA  derulat de Consiliul Judeţean Cluj.

Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene este de 195.854.510 lei fără TVA. Centrul de Management Integrat al Deşeurilor va deservi întreg judeţul, fiind staţia finală în care deşeurile colectate din întreg judeţul, provenind din staţiile de transfer, vor fi sortate, tratate mecano-biologic, reziduurile urmând să ajungă în celula de depozitare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter