Actualitate

Lucrări de amploare la uzina de apă din Mihai Viteazu

<p />Compania de Apă Arieş anunță că întrerupe furnizare apei potabile în Turda şi comunele limitrofe, timp de 24 de ore, începând cu data de 22 martie 2012, ora 8.

Inginerul Traian Giurgiu, managerul de proiect a explicat că, pentru ziua de joi, sunt planificate lucrări de cuplare la conducta mare de aducţiune, cu vane noi, legarea la rezervorul de stocare a apei din uzina de la Mihai Viteazu, dar şi cuplări la puţurile din Corneşti şi Mihai Viteazu.

„Este ultima cuplare pe care o facem, probabil vor mai fi scurte întreruperi, în funcţie de probele şi de modul în care lucrează aceste vane - vechi şi noi, de pe traseele pe care le reabilităm. Cu această dată marile cuplări în municipiul Turda vor fi realizate, mai avem de lucrat la câteva branşamente, reţelele, unele din ele nedepistate pe tronsoane foarte mici pe care le depistăm în această perioadă”, declară Traian Giurgiu. Reprezentanţii societăţii spun că investiţia la sursele de apă se ridică la 2,5 milioane de euro.

La rândul său, coordonatorul lucrărilor din zonă, Lup Vasile a precizat că în această perioadă s-a preconizat înlocuirea vanelor pe magistrala de intrare şi ieşire din staţia de pompare de la Mihai Viteazu, înlocuirea unui număr de 6 electropompe cu caracteristici superioare şi consum de energie redus. „Termenul de finalizare al tuturor acestor operaţiuni a fost evaluat la 12 ore”  explică Lup.

Toţi consumatorii sunt rugaţi să-şi facă din timp provizii de apă.


Ultimele Stiri
abonare newsletter