Actualitate

UPDATE: Atacul de la Toulouse: Suspectul în cazul crimelor este mort (Poliţia)

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/23/mohamed-merah2.jpg" border="0" style="float: left; border: 0pt none; margin: 2px 5px;" />Suspectul în cazul crimelor din sud-vestul Franţei este mort, a anunţat joi o sursă din poliţie, la scurt timp după ce poliţiştii au pătruns în apartamentul său din Toulouse.</p>

Trei poliţişti au fost răniţi în cadrul operaţiunii, dintre care unul „destul de grav”, conform unei surse din poliţie.

Rafale de tiruri de armă şi deflagraţii au fost auzite timp de cinci minute în zona apartamentului unde era retras de 32 de ore Mohamed Merah, suspectat că a ucis şapte persoane, începând cu 11 martie, la Toulouse şi Montauban.

 



UPDATE 1: France 2 a difuzat miercuri seara primele imagini cu autorul prezumat al crimelor de la Toulouse și Montauban, în care este văzut la un „rodeo” cu mașina, informează Le Figaro.

 



UPDATE 2: Potrivit unei declarații a ministrului de interne, Claude Guéant, citat de Le Figaro, spre dimineață a fost luată decizia de a-l interpela pe Merah. La 10,30, ora locală, poliția a aruncat trei grenade în apartamentul suspectului. „N-a existat nicio reacție”, a precizat ministrul, care a precizat că trupele de asalt au intrat imediat în locuință.

„În momentul în care urmă să fie controlată baia, Mohamed Merah a ieșit din baie, înarmat – după cum se părea – cu mai multe arme și a început să tragă cu o violență extremă. Un funcționar al RAID care a participat la multe alte operațiuni mi-a spus că n-a văzut niciodată un asalt de o asemenea violență și intensitate. Funcționarul RAID a ripostat. Trăgătorii care erau în față (în fața clădirii, afară – n. red.) au încercat să-l neutralizeze. Apoi, Mohamed Merah a sărit pe fereastră cu o armă în mână, continuând să tragă. A fost descoperit mort la sol”, a povestit ministrul de Interne.


 


UPDATE 3: Schimburile de focuri de la Toulouse au totalizat 300 de cartușe, a anunțat Poliția, informează Le Figaro. Ministrul de Interne a confirmat faptul că, în urma operațiunii care s-a soldat cu uciderea suspectului, au rezultat doi răniți din rândul forțelor de ordine. „Unul dintre ei este rănit la picior, celălalt este, fără îndoială, în stare de șec. Medicul nu-și face nicio problemă în ceea ce-l privește”, a afirmat Claude Guéant

La ora 12, ora locală, președintele Sarkozy a felicitat forțele de ordine care au intervenit la Toulouse.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter