Actualitate

Tragedie aviatică. Vicepreședintele unui stat și alte 9 persoane mor într-un accident de avion - VIDEO

Malawi este în doliu după ce un accident aviatic cumplit a curmat viața vicepreședintelui țării, Saulos Chilima, și a altor nouă persoane, într-o zonă muntoasă greu accesibilă.

Accident aviatic fatal în Malawi. Vicepreședintele și 9 persoane își pierd viața într-o zonă muntoasă. Foto: captură Youtube / Oneindia News Accident aviatic fatal în Malawi. Vicepreședintele și 9 persoane își pierd viața într-o zonă muntoasă. Foto: captură Youtube / Oneindia News

 

 


Aeronava militară în care se aflau a dispărut brusc de pe radar, luni, în timpul unui zbor de rutină.

 


Avionul forțelor armate decolase din capitala Lilongwe cu destinația Mzuzu, un zbor de aproximativ 45 de minute. La bord se aflau vicepreședintele Chilima, șase pasageri civili, printre care fosta soție a unui fost președinte, și trei membri ai echipajului militar.

Potrivit președintelui Lazarus Chakwera, controlorii de trafic aerian i-au recomandat pilotului să nu încerce aterizarea la Mzuzu din cauza condițiilor meteo nefavorabile și vizibilității reduse. Aeronava a primit instrucțiuni să se întoarcă la Lilongwe, însă la scurt timp după aceea, a dispărut complet de pe radar.


Tragedie aviatică în Malawi: Vicepreședintele și alți 9 pasageri mor după prăbușirea avionului 

Sute de militari, polițiști și pădurari au demarat ample operațiuni de căutare în zona în care se pierduse urmă avionului. După ore întregi de eforturi, rămășițele epavei au fost găsite marți într-o regiune muntoasă denumită Pădurea Chikangawa.

CITEȘTE ȘI:
Momente de groază la 10.000 de metri pentru pasagerii unui avion lovit de grindină - VIDEO

„Echipa de căutare și salvare a găsit aeronava lângă un deal, complet distrusă și fără supraviețuitori", a anunțat înlăcrimat Chakwera, confirmând decesul vicepreședintelui și al celorlalți nouă ocupanți ai navei.


O anchetă urmează să stabilească cauzele prăbușirii fatale. 

Doliu în Malawi după accidentul aviatic soldat cu moartea vicepreședintelui Saulos Chilima 

Chilima era văzut ca un potențial candidat la alegerile prezidențiale de anul viitor și își exercita al doilea mandat de vicepreședinte.


El a fost arestat în 2022 în urma unor acuzații potrivit cărora ar fi primit bani în schimbul influențării atribuirii de contracte de achiziții publice pentru forțele armate și poliția din Malawi, relatează Sky News.

O instanță din Malawi a renunțat luna trecută la acuzațiile împotriva sa, după ce directorul parchetului a depus o notificare pentru ca dosarul să fie suspendat. Chilima a negat, de asemenea, că ar fi comis vreo infracțiune.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tragedie pe aeroportul Schiphol. O persoană a murit după ce a fost „aspirată” de motorul unui avion – VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter