Actualitate

Atenționare meteo! Clujul, sub Cod galben de instabilitate atmosferică, averse torențiale și vijelii.

Zona de munte a județului Cluj se află sub o atenționare meteo Cod galben de vreme rea, marcată de ploi torențiale și vânt cu rafale de până la 70 km/h.

Clujul, vizat de o atenționare meteo de instabilitate atmosferică, ploi torențiale și vijelii|Foto: depositphotos.com Clujul, vizat de o atenționare meteo de instabilitate atmosferică, ploi torențiale și vijelii|Foto: depositphotos.com

 

 


Potrivit meteorologilor, atenționarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 25 iunie, ora 12:00 - 26 iunie, ora 3:00

Zonele afectate de Codul galben sunt sudul Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și vestul Carpaților Meridionali.


CITEȘTE ȘI: 
Vreme caniculară cu maxime de 34 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, rafalele atingând viteze cuprinse între 50 și 70 de km/h, descărcări electrice și izolat, vijelii și grindină.

sursa: ANM

Cantitățile de apă acumulate vor fi cuprinse între 20 și 30 de l/mp, iar izolat vor depăși 40 de l/mp.


Administrația Națională de Meteorologie mai precizează că vor fi  manifestări de instabilitate atmosferică și pe arii restrânse în restul teritoriului. 

Articol scris de Aurel-Constantin Bîrliba


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vreme caniculară cu maxime de 34 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

abonare newsletter