Actualitate

Uraganul Beryl face ravagii! A ucis deja o persoană - VIDEO

Uraganul Beryl, un fenomen meteorologic extrem de periculos, a lovit cu putere mai multe insule din vestul Mării Caraibilor, lăsând în urmă pagube semnificative și cel puțin o victimă.

Uraganul Beryl a provocat pagube masive și primul deces confirmat. Foto: captură Youtube / 6abc Philadelphia Uraganul Beryl a provocat pagube masive și primul deces confirmat. Foto: captură Youtube / 6abc Philadelphia

 

 


Furtuna de categoria 5 continuă să înainteze, amenințând acum Jamaica și sud-estul Mexicului.

 


Insula Carriacou, parte a statului Grenada, a suferit pagube devastatoare, majoritatea așezărilor fiind distruse de vânturile puternice ale uraganului. 

Uraganul Beryl face ravagii în Caraibe: O persoană decedată și mii de evacuați

În St Vincent și Grenadine, autoritățile au confirmat decesul unei persoane, însă există temeri că numărul victimelor ar putea crește pe măsură ce evaluarea pagubelor avansează.


Impactul uraganului Beryl s-a făcut simțit puternic în întreaga regiune. Mii de locuitori din St Vincent și Grenadine, Grenada și St Lucia au rămas fără energie electrică, iar  mulți alții au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, fiind mutați în adăposturi temporare pentru siguranța lor.

CITEȘTE ȘI:
Dezastru meteorologic în Europa. Furtuni devastatoare fac ravagii în trei țări, lăsând în urmă șapte morți și sute de evacuați - VIDEO

Autoritățile locale au luat măsuri de precauție, închizând aeroporturile din zonele afectate. Locuitorilor care nu au fost evacuați li s-a recomandat insistent să caute adăpost sigur pentru a se proteja de furia naturii dezlănțuite.


Alertă maximă în Jamaica: Uraganul Beryl se apropie după ce a devastat insulele vecine

În prezent, uraganul Beryl își continuă traiectoria distructivă, îndreptându-se spre est. Jamaica se află în calea furtunii, iar meteorologii estimează că aceasta va ajunge în sud-estul Mexicului până la sfârșitul săptămânii. Autoritățile din aceste zone sunt în alertă, pregătindu-se pentru impactul potențial al uraganului.

Experții meteorologi și autoritățile locale monitorizează îndeaproape evoluția uraganului Beryl, emițând avertizări și recomandări pentru populația din zonele aflate în pericol. 


Se fac eforturi continue pentru evacuarea persoanelor din calea furtunii și pentru asigurarea de adăposturi sigure pentru cei afectați.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avertizare meteo. Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină, în Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter