Actualitate

O școală din Texas le interzice elevilor hainele negre. Află motivul

O controversă neobișnuită a izbucnit într-o școală din Texas, SUA, după ce conducerea a decis să le interzică elevilor purtarea hainelor complet negre.

O școală din Texas le interzice elevilor să poarte negru. Foto: captură Fox News O școală din Texas le interzice elevilor să poarte negru. Foto: captură Fox News

 

 


H.E. Charles Middle School din El Paso, Texas, a anunțat recent o modificare a codului vestimentar pentru noul an școlar. 

 


Conform noilor reguli, elevii nu mai au voie să poarte ținute integral negre. Motivul invocat de directorul școlii, Nick DeSantis, într-o scrisoare adresată părinților, este surprinzător: culoarea neagră ar fi „asociată cu depresia și problemele de sănătate mintală", precum și cu „criminalitatea", susține Fox News.

Schimbarea vine în contrast cu codul vestimentar anterior, care permitea elevilor să poarte tricouri negre și pantaloni negri. 


Haine negre = depresie? O școală din Texas declanșeaza furtuna după noua regulă vestimentară

Modificarea bruscă a regulilor a luat prin surprindere mulți părinți, care deja cumpăraseră haine pentru noul an școlar.

„Am cumpărat deja pantaloni negri, așa că trebuie să cumpărăm din nou pantaloni", a declarat Fabiola Flores, părinte, pentru postul local KFOX. „Ar trebui să ne consulte”.


CITEȘTE ȘI:
Schimbările bruște de temperatură pot duce la depresie. Avertismentul psihologilor.

Districtul școlar El Paso Independent School District (EPISD) a recunoscut că anunțul ar fi putut fi făcut într-un mod mai adecvat. Totuși, a explicat că decizia este rezultatul preocupărilor exprimate de părinți și profesori care fac parte din echipa de îmbunătățire a campusului.

Este important de menționat că, potrivit U.S. News, Charles Middle School, care deservește clasele 6-8, are aproape 600 de elevi, dintre care 87% sunt considerați „dezavantajați economic". Acest aspect ridică întrebări suplimentare privind impactul financiar al schimbării codului vestimentar asupra familiilor.


Controversă în școală: Culorile interzise și impactul asupra elevilor din Texas

Nu toți părinții văd negativ această schimbare. Nancy Rangel-Gomez, un alt părinte, a declarat pentru KVIA-TV: „Cred că atunci când se îmbracă toți în negru duce la înrăutățirea stării de spirit la școală”. 

Un profesionist în domeniul sănătății mintale a contestat asocierea dintre culoarea neagră și depresie, declarând pentru KFOX că depresia nu „are culori" sau „ținute".

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Copiii României, printre cei mai afectați de anxietate și depresie. Unul din doi minori trăiește în sărăcie și vrea să emigreze.

Ultimele Stiri
abonare newsletter