Actualitate

Codul galben de inundații pe râurile din Cluj a fost prelungit! Vezi până când.

Codul galben de inundații pe râurile din Cluj a fost prelungit. Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale.

Codul galben de inundații pe râurile din Cluj a fost prelungit | Foto: pixabay.com Codul galben de inundații pe râurile din Cluj a fost prelungit | Foto: pixabay.com

 

 


 

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a prelungit codul galben de inundații. Acesta este valabil pentru mai multe râuri din țară, inclusiv pentru cele din județul Cluj. 


 

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, specialiștii INHGA au actualizat codul galben, care este valabil începând de marți, 10 septembrie, de la ora 12:00, până miercuri,11 septembrie, la ora 9:00.


Acesta va afecta râuri din județele: Cluj, Bihor, Hunedoara, Arad, Caraș - Severin și Timiș.

De asemenea, același cod este în vigoare începând de marți, ora 21:00, până miercuri, la miezul nopții, pentru anumite sectoare de râuri din județele: Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomița, Brașov, Covasna, Buzău, Vrancea, Galați, Tulcea și Constanța.


Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale.

Codul galben de inundații pe râurile din Cluj a fost prelungit | Foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor - Facebook 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme călduroasă cu precipitaţii reduse în prima lună de toamnă. Prognoza meteo la Cluj pentru luna septembrie.

Vremea se răcește la Cluj-Napoca. Se întorc ploile și temperaturile scad și cu 10 grade Celsius.

Ultimele Stiri
abonare newsletter