Actualitate

Dumitru Fărcaş, celebrat într-un festival la Cluj-Napoca: „Un omagiu muzical şi o competiţie de excepţie pentru tinerii artişti”

Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi celebrat în cadrul unui festival care îi poartă numele.

Dumitru Fărcaş, celebrat într-un festival la Cluj-Napoca | Foto: Fundația Dumitru Fărcaș Dumitru Fărcaş, celebrat într-un festival la Cluj-Napoca | Foto: Fundația Dumitru Fărcaș

 

 


Fundaţia Dumitru Fărcaş organizează, în perioada 24-26 octombrie, la Cluj-Napoca, un festival dedicat artistului, eveniment care se doreşte „un omagiu muzical şi o competiţie de excepţie pentru tinerii artişti”.

 


„În perioada 24-26 octombrie 2024, Fundaţia Dumitru Fărcaş vă invită la Cluj-Napoca pentru a celebra moştenirea culturală inestimabilă lăsată de Maestrul Dumitru Fărcaş. Evenimentul promite să fie un cadru emoţionant în care artişti de excepţie ai scenei naţionale şi internaţionale vor aduce în faţa publicului un univers muzical autentic românesc. Programul complet al Festivalului urmează a fi dezvăluit în curând, însă o veste extraordinară este cea legată de Concursul de interpretare instrumentală ce va oferi şansa tinerilor artişti de a străluci!”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de organizatori.

În cadrul Festivalului „Dumitru Fărcaş” - ediţia a VI-a, se va desfăşura Concursul de interpretare instrumentală, dedicat tinerilor solişti instrumentişti amatori, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani, din România şi din comunităţile româneşti de peste hotare. Concursul îşi propune să descopere şi să promoveze noi talente care să ducă mai departe tradiţia muzicii populare, prin interpretarea unor instrumente tradiţionale precum cele de suflat, vioara, acordeonul şi altele.


Pentru a participa la concurs, toţi candidaţii sunt invitaţi să trimită pe adresa de email festivaldumitrufarcas@gmail.com până în 6 octombrie fişa de înscriere completată, partiturile pieselor pe care intenţionează să le interpreteze, precum şi înregistrările acestora. În urma analizei materialelor primite, juriul va selecta finaliştii care vor fi anunţaţi şi invitaţi să ia parte la etapa finală a concursului. Aceasta se va desfăşura pe 25 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor „Dumitru Fărcaş” din Cluj-Napoca.

Competiţia se va încheia pe 26 octombrie, cu Finala şi Gala Laureaţilor, un eveniment deosebit dedicat celebrării tinerelor talente muzicale, alături de nume importante din muzica românească autentică.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

6 ani de la moartea lui Dumitru Fărcaș. Casa de Cultură a Studenților, iluminată în culorile drapelului şi secvenţă din „Suită în Țara Moților”, redată din Turnul Primăriei.

S-a decis! O stradă din Cluj-Napoca va purta numele maestrului Dumitru Fărcaș

Ultimele Stiri
abonare newsletter