Actualitate

Vremea se încălzește, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

Vreme în schimbare și temperaturi în creștere până spre finalul lunii septembrie, însă nu scăpăm de ploi.

Se încălzește în cea mai mare parte a țării, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni|Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Se încălzește în cea mai mare parte a țării, dar nu scăpăm de ploi. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni|Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Vremea se încălzește de marți, treptat, în aproape toată țara, potrivit prognozei meteo actualizate de meteorologi. 

Astfel, în următoarele două săptămâni vremea va fi în general plăcută, însă ploile vor rămâne în peisaj în aproape toate regiunile, mai ales după data de 25 septembrie, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).


Temperaturi de până la 25 de grade

Maximele termice vor atinge în perioada următoare 23-25 de grade Celsius, în timp ce minimele termice se vor situa în jurul valorii de 6-8 grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: 
Vreme călduroasă cu precipitaţii reduse în prima lună de toamnă. Prognoza meteo la Cluj pentru luna septembrie.

În Transilvania, media zilnică a temperaturilor maxime va creşte treptat, de la 20 de grade, în prima zi, până spre 23 de grade, în 18 septembrie, valoare ce se va menţine cu mici variaţii până spre finalul intervalului. 


Temperaturile minime vor avea o medie cuprinsă între 6 şi 10 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în depresiunile intra-montane (minime de un grad - două grade), în perioada 20 - 22 septembrie. 

Ploi slabe, pe arii restrânse, se vor semnala la începutul perioadei (16 - 18 septembrie) şi cu o probabilitate în creştere spre finalul lunii (după 26 septembrie).


Vremea în Cluj

În Cluj, în intervalul 16-29 septembrie, vremea va rămâne instabilă, cu maxime termice ce vor indica 22-23 de grade Celsius și valori minime ce se vor situa la 7-11 grade Celsius. 

Vremea la Cluj în a doua parte a lunii septembrie|Sursa: accuweather.com

Pe parcursul acestei săptămâni vremea se va îmbunătăți, iar perioadele temporare de înnorări vor alterna cu perioade mai însorite, cu cer senin și vânt slab și moderat. 


Și începutul săptămânii viitoare vine cu vreme în general plăcută, însă din a doua parte a săptămânii cresc condițiile de precipitații, cerul va fi marcat de înnorări, iar ploile vor comporta un caracter local și temporar. 

La munte, media temperaturilor maxime va creşte treptat la 14 grade, valoare ce se va menţine fără variaţii importante până spre finalul lunii septembrie. 

În primele dimineţi vor fi minime în jurul a 3 grade, iar în restul intervalului, media minimelor va fi, în general, de 5 - 6 grade. Ploi locale se vor semnala la începutul perioadei (16 - 19 septembrie) şi cu o probabilitate în creştere spre finalul lunii, după data de 26 septembrie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme călduroasă cu precipitaţii reduse în prima lună de toamnă. Prognoza meteo la Cluj pentru luna septembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter