Actualitate

Atenţionări meteo! Clujul, sub COD GALBEN de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Meteorologii au emis atenţionări meteo de cod galben de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului pentru judeţul Cluj.

Clujul, sub COD GALBEN de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. | Foto: Eliza Lucaciu – monitorulcj.ro Clujul, sub COD GALBEN de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. | Foto: Eliza Lucaciu – monitorulcj.ro

 

 


Meteorologii au emis vineri, 27 septembrie, atenţionări de cod galben şi portocaliu de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului pentru mai multe zone din ţară. 

 


Judeţul Cluj se află weekendul acesta sub cod galben de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. 

Cod galben pentru intervalul 28 septembrie – 29 septembrie

În intervalul 28 septembrie, ora 18:00 – 29 septembrie, ora 10:00, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 50...60 km/h. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.


Cod galben de averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului | Foto: meteoromania.ro 

Cod galben pentru intervalul 29 septembrie – 30 septembrie 

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00 – 30 septembrie, ora 22:00, aversele se vor extinde în toată țara, dinspre vest către est. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și local de peste 50 l/mp.Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45...65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h.

Cod portocaliu pentru intervalul 29 septembrie – 30 septembrie

În intervalul 29 septembrie, ora 10:00 – 30 septembrie, ora 12:00, în nordul și estul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei precum și în Carpații Meridionali și Orientali, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50...90 l/mp și izolat de peste 100 l/mp.


Cod portocaliu de ploi torenţiale şi abundente | Foto: meteoromania.ro 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Prognoza meteo. Cum va fi vremea vineri, 27 septembrie, la Cluj?

Vreme instabilă, vijelii și ploi torențiale, la final de săptămână. Temperaturile scad brusc cu peste 15 grade Celsius.

Ploile torențiale care au dus la inundații devastatoare în Europa, în septembrie, nu sunt întâmplătoare

Ultimele Stiri
abonare newsletter