Administrație

E clar. Tehnologia nu e pentru toată lumea! Ședință de tot râsul la Consiliul Județean Cluj

Fără internet, fără sonor, înjurături, voci ridicate, așa s-a desfășurat ședința de Consiliu Județean de miercuri. Când renunță Tișe la ședințele ținute online?

 

Cu toate că pandemia a trecut, la Consiliul Județean Cluj ședințele încă se țin online cu președintele Alin Tișe purtând mască într-o sală de consiliu goală, iar consilierii județeni intră și votează pe platforma Zoom.


În ultimele luni, nu a fost ședință de Consiliu Județean fără probleme tehnice sau fără ca aleșii județeni să nu se facă de rușine uitându-și microfoanele deschise și înjurând.

Un nou episod de acest fel s-a consumat miercuri la ședința de Consiliu Județean. Aceasta ar fi trebuit să înceapă la ora 11.00, dar din cauză că instituția a rămas fără internet, ședința a început cu o întârziere de zeci de minute. Când, în sfârșit, birourile de pe Dorobanților au avut internet, „prin amabilitatea STS" (Serviciul de Telecomunicații Speciale) - cum s-a exprimat Alin Tişe, ședința a început ... pe mut. Minute bune, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit fără să se audă, mesajele curgând pe Facebook reclamând lipsa sonorului. 


Când și acest inconvenient a fost rezolvat, deja trecuseră 30 de minute și ședința nu era începută, a urmat înregistrarea prezenței. Aici, altă bătaie de cap. Nu toți consilierii, deși de aproape 2 ani ședințele se desfășoară online, nu știu încă să se înregistreze. Mai mult de atât, o parte din consilierii județeni au ajuns mai târziu și au cerut să se înregistreze. Într-un vacarm de nedescris, Tișe a cerut reluarea procedurii de înregistrare, și cum era de așteptat microfoanele au rămas deschise. 

Unde dracu, unde mă?”, s-a auzit vocea unui consilier județean, cel mai probabil a lui Lucian Cordiș.


Opriți-vă microfonul, am rugămintea”, a venit, imediat replica lui Tișe.

„Nu am cu cine să vorbesc aici. Am bătut...” a spus consilierul Călin Felezeu.


„Domnul Felezeu, doar atunci când doriți să luați cuvântul să deschideți microfonul”, i-a transmit Tișe consilierului județean PNL Călin Felezeu. 

Vizibil iritat, Tișe s-a legat și de directorii din Consiliul Județean.


„Rog persoanele care nu sunt consilieri să iasă din sistemul nostru, să nu voteze, domnilor directori, ce facem aici?” a spus Tișe.

Înregistrarea video cu ședința de miercuri a fost ștearsă de pe Facebook-ul Consiliului Județean.

„Pune-l prezent și pe ăsta”

Un astfel de episod a avut loc și în ședința din luna mai a Consiliului Județean.

Unul dintre consilierii județeni, Lucian Cordiș, a început să tușească, chiar în momentul în care consiliera județeană Violeta Mureșan voia să ia cuvântul, iar la un moment dat s-a auzit și o înjurătură: „Dracu...ce mama dracului”. 

Tișe a rămas perplex și pentru câteva secunde s-a așternut liniștea. După ce și-a dres glasul, consilierul județean Lucian Cordiș a anunțat și el că nu participă la dezbateri la mai multe puncte de pe ordinea de zi.

După ce ședința a început de minute bune, consilierul județean Marius Bălaj a intrat pe platforma online și a cerut să îi fie înregistrată prezența.

„Domnule președinte, am reușit să intru mai târziu din cauza tehnice. Vă rog să îl înregistrați pe Bălaj Marius”, a spus consilierul județean.

„Bine ați venit, bună ziua, ne bucurăm că ați reușit”, a transmis Tișe, iar după câteva secunde s-a întors către angajații departamentului tehnic și pe un ton nervos a spus:

Pune-l prezent și pe ăsta, niciodată nu știe să intre, așa ceva. Înregistrați-l prezent”.

CITEȘTE ȘI:

USR-iștii clujeni cer amendă maximă pentru Alin Tișe după ce acesta i-a făcut „autiști”

Tișe taie 1 mil. € de la „marea asfaltare”. De la „ambiția de a moderniza toate drumurile” la „nu se vor realiza lucrările la nivelul estimărilor”

Alin Tișe, război pe față cu USR. „Autiști administrativ, ne luați de fraieri, vorbiți prostii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter