Administrație

Serviciile integrate, soluția lui Sabin Sărmaș pentru o comunitate clujeană mai prosperă (P)

Crearea unui sistem integrat de acces la servicii medicale bazat pe un parteneriat public-privat și promovarea educației continue și a formării profesionale – sunt două dintre prioritățile lui Sabin Sărmaș, candidat independent la Primăria Cluj-Napoca, pentru dezvoltarea unei comunități sănătoase, sigure și prospere pentru toți locuitorii orașului.

- -

 

 


“După 20 de ani în care administrația Emil Boc nu a construit niciun spital, nicio școală nouă, suntem împreună nu doar în fața unei  provocări majore, ci și a unei oportunități pe care nu o mai putem rata. Deși orașul se dezvoltă, calitatea vieții noastre scade. O arată și statisticile, o arată și realitatea de zi. E momentul să ne hotărâm ce fel de oraș decidem zilele acestea să lăsăm copiilor noștri”, spune Sabin Sărmaș, principalul contracandidat al lui Emil Boc la alegerile din 9 iunie.

 


Propunerea sa pentru clujeni? Un plan de guvernare locală integrat, axat pe legătura dintre educație pe tot parcursul vieții, sănătate și siguranță. Ce înseamnă asta concret? 

În primul rând, construcția de creșe, grădinițe și școli primare în cartierele orașului. 


În al doilea rând, promovarea educației continue și a formării profesionale, pentru a le oferi clujenilor abilitățile și cunoștințele necesare pentru a se adapta la schimbările economice și sociale și pentru a-și atinge potențialul maxim. 

„Voi crea un program de matching între cerințele pieței de moment și de viitor și formarea și cercetare universitară. Voi implementa programe de educație continuă - lifelong learning (calificare/recalificare a forței de muncă), pentru a crește productivitatea și a crea locuri de muncă mai bine plătite. Voi crea programe de stimulare și recompensare a performanței în cercetare și educație”, detaliază Sabin Sărmaș. 


În al treilea rând, crearea de centre care să răspundă nevoilor specifice ale diverselor categorii de persoane vulnerabile: centre de permanență medicală, centre de îngrijire a vârstnicilor, precum și un centru dedicat pacienților care necesită îngrijiri paliative, cu personal calificat pentru a îmbunătăți viața acestor pacienți.

În al patrulea rând, un sistem integrat de acces la servicii medicale bazat pe un parteneriat public-privat. “Municipiul se va lupta să preia spitale și unități sanitare din gestiunea Consiliului Județean și a Ministerului Sănătății. Voi crea o platformă unică online prin care pacientul este direcționat, gestionat și tratat. Această platformă va elimina birocrația și va permite accesul la toate datele medicale ale pacienților, indiferent de clinica sau medicul care le-au generat, prin aplicarea Legii interoperabilității și a schimbului de date. Totodată, platforma va putea integra și un sistem de telemedicină”, explică Sabin Sărmaș


„Printr-o structură de sănătate publică în parteneriat public-privat, autoritățile vor putea lucra complementar, iar colaborarea între agențiile din domeniul educației, sănătății și siguranței va maximiza impactul acțiunilor noastre și va asigura servicii integrate comunității. Promovez o abordare care să privească pe toată lumea, concentrându-mă pe dezvoltarea unei comunități sănătoase, sigure și prospere pentru toți locuitorii Clujului.”

Publicat la comanda candidatului independent Sabin Sărmaș. Cod Mandatar Financiar: 24240078

CITEȘTE ȘI:

Sabin Sărmaș: „Va fi nevoie de 3 partide pentru a face majoritate în Consiliul Local pentru următorul mandat. Acestea vor putea fi PNL, USR și UDMR.” (P)

Sabin Sărmaș: „Clujul are nevoie de infrastructură anti-frică. Va avea scopul de a proteja victimele violenței domestice, persoanele cu adicții și copiii cu nevoi speciale.” (P)

Sabin Sărmaș propune realizarea a peste 3000 de locuri de parcare supraterane pe depourile CTP (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter