Administrație

Judeţul Cluj va avea o hartă actualizată a zonelor de risc geotehnic. Valoarea proiectului, 5 milioane de lei.

A fost semnat contractul de finanțare a programului privind actualizarea hărților de risc natural pentru cutremure și alunecări de teren pe teritoriul județului Cluj.

Judeţul Cluj va beneficia de o hartă actualizată a zonelor de risc geotehnic. Valoarea proiectului, 5 milioane de lei. | Foto: Sergiu Răzvan - Facebook Judeţul Cluj va beneficia de o hartă actualizată a zonelor de risc geotehnic. Valoarea proiectului, 5 milioane de lei. | Foto: Sergiu Răzvan - Facebook

 

 


Consiliul Județean Cluj a semnat contractul de finanțare a programului privind actualizarea hărților de risc natural pentru cutremure și alunecări de teren pe teritoriul județului Cluj.

 


„Este important ca unitățile administrativ-teritoriale clujene să beneficieze de o astfel de evaluare, pentru a cunoaște exact zonele care prezintă anumite riscuri pentru dezvoltarea infrastructurii publice și private. În maxim doi ani, Clujul va beneficia de o cartare completă a tuturor zonelor cu risc de alunecare de teren”, a declarat Alin Tişe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Valoarea proiectului, 5 milioane de lei

Programul, în valoare totală de 5.000.000 lei, este finanțat în proporție de 50% de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, restul sumei fiind asigurată de Consiliul Județean Cluj printr-o alocare multianuală, pe perioada 2024-2026.


CITEŞTE ŞI
Strada Uliului din Cluj-Napoca a luat-o la vale. A fost închis accesul auto.

Hărțile de risc sunt necesare pentru identificarea, localizarea și delimitarea zonelor expuse la cutremure și alunecări de teren și pentru elaborarea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism, în vederea instituirii măsurilor specifice privind atenuarea riscurilor, realizarea construcțiilor și utilizarea terenurilor.

„Astfel, Consiliul Județean Cluj va realiza până la finalul anului 2026, împreună cu instituții specializate în domeniu, un Studiul al factorilor de risc natural, document cu caracter sintetic ce va conține atât informații cât și hărți de risc natural cu privire la riscurile naturale existente pe teritoriul județului Cluj. Realizarea acestora este folositoare autorităților locale și din perspectiva măsurilor preventive care pot fi luate în contextul producerii unor catastrofe naturale, respectiv la diminuarea efectelor acestora”, a transmis Consiliul Judeţean Cluj. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se lucrează la consolidarea străzii Uliului. Emil Boc: „Situaţia este sub control. Termenul de finalizare este de trei luni”

Au început lucrările pe strada Uliului. Valoarea investiției se ridică la 5 milioane de lei, bani din bugetul local.

Ultimele Stiri
abonare newsletter