Administrație

Dan Tarcea a verificat lucrările la bazinul olimpic din Borhanci: „Sunt în grafic. Avem termen de execuţie stabilit, anul 2025.”

Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a verificat în teren lucrările la bazinul olimpic din Borhanci.

Dan Tarcea a verificat lucrările la bazinul olimpic din Borhanci | Foto: Dan Ştefan Tarcea – captură video Facebook Dan Tarcea a verificat lucrările la bazinul olimpic din Borhanci | Foto: Dan Ştefan Tarcea – captură video Facebook

 

 


Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a verificat în teren lucrările la bazinul olimpic din Borhanci. Potrivit acestuia, lucrările sunt în grafic, nu există întârzieri, iar termenul de execuţie este 2025.

 


„Lucrările la bazin au intrat în linie dreaptă, în acest moment se toarnă piloții forați, urmează să fie 745 de piloți forați. Până în acest moment sunt turnați 65, ritmul este de 10-12 piloți forați pe zi. Este o lucrare de mare anvergură, o lucrare extrem de serioasă, peste 100.000 de metri cubi de pământ au fost escavați deja. Bazinul va avea loc pentru sărituri, va fi un bazin pentru polo, va fi amenajat un bazin pentru înot. Bazinul va putea să găzduiască şi competiţii internaţionale. De asemenea, tot în acest bazin vor putea să se facă şi iniţieri pentru diverse sporturi nautice. Am ţinut intens legătura cu Federaţia Internaţională de Nataţie, astfel încât să putem armoniza acest proiect şi să fie unul de care să ne bucurăm cu toţii. Totodoată, bazinul va avea şi 1.000 de locuri în gradenă. Lucrările sunt în toi, sunt în grafic, avem un termen de execuție stabilit, anul 2025, deocamdată nu avem întârzieri, pot să apară eventuale întârzieri condiționate de vreme, dacă temperaturile sunt negative, dar deocamdată nu discutăm de asemenea lucruri, firma e mobilizată, oamenii sunt în șantier, iar lucrările merg foarte bine”, a transmis Dan Tarcea, pe pagina sa de Facebook

Locul în care va fi construit bazinul olimpic din Borhanci | Foto: Dan Ştefan Tarcea – captură video Facebook

Lucrările la bazinul de înot din Borhanci au început în luna mai 2024. 


Noul bazin de înot face parte dintr-un proiect mai mare al Primăriei Cluj-Napoca pentru realizarea unui HUB educațional, care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente.

CITEŞTE ŞI
Au început lucrările la Bazinul competițional de înot din cadrul HUB-ului educațional din Borhanci. Emil Boc: „Va introduce Clujul într-un circuit de elită al natației la nivel european”.

Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1.000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Astfel, sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.


Bazinul Olimpic din Cluj va purta numele lui David Popovici

Bazinul Olimpic din Borhanci va purta numele campionului olimpic român la natație, David Popovici.

„Voi propune ca acest bazin olimpic să se numească «Bazinul Olimpic David Popovici». David Popovici, dincolo de performanța extraordinară, inspiră tânăra generație și arată că se poate reuși! M-a impresionat mesajul lui, când a spus: «Dacă eu am reușit, și voi puteți reuși!»”, explica primarul Emil Boc, la începutul lunii august. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bazinul Olimpic din Cluj va purta numele lui David Popovici. Emil Boc: „Dincolo de performanța extraordinară, David Popovici reușește să inspire tânăra generație!”

Clujul, orașul nr. 1 în România în materie de calitate a vieții. Emil Boc: „Pregătim Clujul anilor 2030-2050”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter