Economie

Vești triste pentru pensionari. Câți români vor primi pensii mai mici de luna viitoare?

Veștile triste curg pentru pensionari. În ciuda măririlor de pensie făcute la 3 milioane de români, o parte din bătrânii noștri vor primi pensii mai mici de luna viitoare.

Câți români vor primi pensii mai mici de luna viitoare | Foto: pexels.com Câți români vor primi pensii mai mici de luna viitoare | Foto: pexels.com

 

 


 

Veștile triste ajung din nou la pensionari. În urma recalculărilor de pensie, mulți români vor suferi scăderi ale venitului primit la bătrânețe. 


 

Șeful Casei Naționale de Pensii a anunțat creșterea numărului de angajați responsabili cu relațiile cu publicul, ceea ce a stârnit nemulțumiri în rândul pensionarilor, deoarece recalcularea pensiilor nu va aduce majorări pentru mulți dintre ei. 


Aproximativ 800.000 de pensionari nu vor primi bani în plus începând de luna viitoare, dintre care peste 719.000 vor constata că, în urma recalculării, pensiile lor rămân la fel sau chiar ar fi trebuit să scadă, însă autoritățile au promis că sumele aflate deja în plată nu vor fi diminuate.

Pensionarii pot contesta decizia de renumărare în instanță

Pensionarii nemulțumiți au posibilitatea de a contesta deciziile în instanță, în termen de 45 de zile, iar autoritățile îi sfătuiesc să solicite clarificări la casele județene de pensii. Blocul Național Sindical avertizează că mii de pensionari au dat deja statul în judecată, dar recalcularea făcută prin aplicația utilizată de autorități nu ține cont de hotărârile instanțelor. 


În ciuda nemulțumirilor, pensiile nu vor fi majorate până la atingerea sumelor recalculate.

3,8 milioane de pensionari vor avea majorări ale veniturilor din septembrie

Ministerul Muncii și al Solidarității Sociale a efectuat recalcularea pensiilor, în urma căreia deși aproape 4 milioane de pensionari vor avea veniturile majorate, mulți români vor avea parte de aceeași pensie sau chiar mai mică. Din numărul total de pensionari din România, 17% dintre aceștia nu vor avea parte de majorări. 


Cei care vor beneficia de noua măsură, aproximativ 2 milioane de pensionari vor beneficia de majorări cuprinse între 1 leu și 500 de lei. Aproximativ 1 milion de pensionari vor primi creșteri între 500 și 1000 de lei, în timp ce 700.000 de seniori vor avea o majorare între 1001 și 2000 de lei. 80.000 de pensionari vor primi între 2001 și 3000 de lei în plus, iar doar puțin peste 7600 de pensionari vor beneficia de o majorare mai mare de 3000 de lei.

Articol scris de Alina Petric
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se recalculează pensiile. Nimeni nu va avea pensie mai mică!

România are peste 11.690 de pensionari speciali. Cea mai mare pensie medie de serviciu este 25.049 de lei. Câți români trăiesc din pensia minimă?

Ultimele Stiri
abonare newsletter