Economie

Revisal, noul soft al angajaţilor, nemulţumeşte firmele

<p />Registrul electronic de evidenţă a salariaţilor, în care firmele trebuie să treacă toţi cei 4,2 milioane de angajaţi până la finele lunii octombrie, nu aduce îmbunătăţiri faţă de varianta anterioară.

Ce îi nemulţumeşte pe specialiştii din departamentele de resurse umane?

Directorii de resurse umană consideră că noua variantă a Registrului de Evidenţă a Salariaţilor (Revisal 5.0.6) este un pas înainte faţă de tradiţionalele cărţi de muncă, pe suport de hârtie, însă are o serie de deficienţe care îl împiedică să fie funcţional.


Registrul electronic de evidenţă a salariaţilor, în care firmele trebuie să treacă toţi cei 4,2 milioane de angajaţi până la finele lunii octombrie, îi nemulţumeşte pe funcţionarii din departamentele de resurse umane, pentru că nu reuşeşte să aducă îmbunătăţiri importante faţă de varianta anterioară, Revisal 2.4.0.

“Se blochează, nu se poate şterge!”


„Nu a preluat tot din vechiul Revisal, se blochează, nu se poate şterge o înregistrare. Deşi Codul muncii presupune ca un contract să fie înregistrat anterior începerii activităţii (adică şi cu o zi mai devreme), Revisal ar trebui să permită orice modificare sau chiar anularea informaţiilor până la momentul în care contractul ar fi în vigoare”, declară Camelia Slivneanu, director executiv al Aerotravel (companie cu 101 angajaţi în 2010) şi membru în board-ul HR Club, o asociaţie care reuneşte peste 400 de specialişti în resurse umane.

Noul soft nu este deloc flexibil


O altă problemă pe care directorii o semnalează în cadrul versiunii noi a Revisal este faptul că nu permite firmelor să treacă decât funcţia actuală a angajaţilor, chiar dacă de-a lungul timpului ei au ocupat mai multe poziţii.

Aplicaţia Revisal este pusă la dispoziţia angajatorilor gratuit de Inspecţia Muncii şi este folosită pentru înfiinţarea şi completarea registrului general de evidentă a salariaţilor în format electronic.


Noua variantă a Revisal a fost publicată în Monitorul Oficial la finalul lunii mai şi a intrat in vigoare la 1 august.

Ultimele Stiri
abonare newsletter