Economie

Don: Nokia face cursuri de formare profesională „doar să închidă gura lumii”

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/19_ziua/07 nokia jucu td 185.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Daniel Don: Maniera de tratare a problemei de către Nokia este neprofesionistă.</p>

 

Salariaţii Nokia au ales deja cursurile profesionale pe care vor să le urmeze, chiar dacă, potrivit şefului AJOFM Cluj, trebuia făcută în prealabil o analiză complexă pentru a stabili ce cursuri i se potrivesc fiecărui angajat în parte, precum şi o analiză a necesarului de forţă de muncă de pe piaţa locală.


„Maniera de tratare a problemei de către Nokia este neprofesionistă. Cred că organizează cursurile doar să închidă gura lumii. În mod normal, înainte de a oferi cursuri de calificare trebuie să ţii cont de particularităţile fiecărui angajat, de nivelul studiilor, de starea de sănătate, de aptitudini, dar şi de cererea de pe piaţa forţei de muncă. Asta vom face noi, în momentul în care vom primi banii de la UE, vom analiza dosarul fiecărei persoane pentru a stabili domeniul de recenversie potrivit”, spune Daniel Don. El a precizat că cererea de obţinere a fondurilor UE pentru reconversia profesională a celor 3.300 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi după închiderea fabricii Nokia s-a finalizat.

Întâlnirea de lucru pentru definitivarea documentului, dintre şeful AJOFM Cluj, Daniel Don şi conducerea ANOFM, a avut loc luni, la Bucureşti. Săptămâna viitoare va veni o delegație europeană pentru a analiza cererea şi a propune eventuale modificări, urmând ca până la 23 decembrie să se depună proiectul.

Proiectul AJOFM Cluj va atrage 6,6 milioane de euro de la Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG). Prin implementarea proiectului vor putea urma cursuri de reconversie profesională 2.200 de persoane care vor fi disponibilizate de la fabrica Nokia şi alte câteva sute de şomeri rezultaţi din încetarea sau reducerea activităţii firmelor care au colaborat cu producătorul de telefoane mobile.

Ultimele Stiri
abonare newsletter