Economie

Marii contribuabili ar trebui să-și plătească contribuțiile în județ

<p>Deputatul independent Mircia Giurgiu va propune printr-un proiect de lege ca marii contribuabili să plătească contribuțiile către stat în județul în care își au reședința.</p>

În momentul de față, raportările și plata contribuțiilor se poate face doar în București, la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili din cadrul ANAF, iar acest lucru este valabil din anul 2005, din timpul guvernului Tăriceanu.

„În Cluj sunt 113 mari contribuabili, precum Banca Transilvania, Farmec, Ursus și toți trebuie să meargă la București pentru plata contribuțiilor. Ar trebui ca toți să plătească la administrațiile financiare din județ și astfel nu s-ar mai cheltui bani în fiecare lună pentru deplasarea a cel puțin unui om la București”, este de părere Mircia Giurgiu. Deputatul mai spune că în ultima perioadă se tot vorbește despre descentralizare, dar acest lucru nu este vizibil din acest punct de vedere. Giurgiu va depune luni proiectul de lege, acesta urmând să intre în dezbateri la 1 februarie.

Pe lângă inconvenientul privind necesitatea deplasării la Bucureşti a unei persoane din marile firmele clujene pentru depunerea declaraţiilor sau plata contribuţiilor, un alt aspect care trebuie menţionat este că Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj a pierdut încasări importante la buget odată cu transferul marilor contribuabili la Bucureşti.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter