Economie

Companie clujeană, amendată de Consiliul Concurenţei

<p>Constructorul de drumuri Rioliv a fost amendat cu 3.700 de lei pentru că nu oferit informaţii despre activitatea prestată la cererea Consiliului Concurenţei, în cadrul unei investigaţii de cunoaştere a pieţei de profil.</p>

 

Decizia este cosiderată incorectă de administratoarea societăţii, Maria Popa. „Normal ar fi ca beneficiarii lucrărilor să fie chestionaţi, nu executanţii. Noi avem stipulată în contracte o clauză de confidenţialitate. Nu cred că datele erau relevante pentru că noi nu am construit drumuri publice, ci căi de acces pentru Romgaz”, a precizat ea. În total, Consiliul Concurenţei a amendat 25 de companii, doar cea amintită fiind din Cluj. Amenzile totalizează 1,8 milioane lei (echivalentul a 430.000 euro).

În cadrul anchetei au fost transmise chestionare societăţilor din sectorul lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi − constructori, proiectanţi, consultanţi, furnizori de materiale de construcţii − referitoare la lucrările executate, participările la licitaţii, asociaţi sau subcontractori.

Analiza pieţei lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi are ca principal obiectiv identificarea mecanismelor de funcţionare a pieţei, cu scopul de a descoperi şi corecta eventualele disfunctionalităţi de natură anticoncurenţială, potrivit unui comunicat emis de Consiliul Concurenţei. Conform Legii Concurenţei, nefurnizarea de informaţii se sanctionează cu amendă cuprinsă între 0,1% şi 1% din cifra de afaceri totală a companiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter