Economie

BNR recomandă băncilor să fie indulgente cu datornicii

<p /><img src="documente/stories/12_decembrie/12_ziua/05 nicolae cinteza.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, a discutat cu Asociaţia Română a Băncilor despre restructurarea creditelor pentru clienţi.

Băncile trebuie să înţeleagă că principalul lor activ sunt clienţii, iar BNR le va recomanda să relaxeze condiţiile de restructurare a creditelor pentru aceia care au probleme, dar reuşesc sa achite măcar parţial ratele, a declarat directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză (foto), citat de BankingNews.

Cinteză a arătat că numărul creditelor la care se înregistrează restanţe a ajuns la 225.000. „Am avut o discuţie cu domnul Gheţea (Radu Gheţea - preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor) legat de situaţiile în care se restructurează un credit, pentru că unele bănci, modul în care au făcut acest lucru, au omorât clienţii sau erau pe punctul să-i omoare şi au înţeles că este mai bine să recuperezi ceva decât sa iei în portofoliu clădiri şi terenuri pe care să nu poţi să le vinzi”, a spus Cinteză.

Ultimele Stiri
abonare newsletter