Economie

Statul a dat 71 de mil. euro pentru instalarea tinerilor fermieri

<p>Angajaţii Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) au finalizat evaluarea celor 4.083 de proiecte depuse de tinerii fermieri, în sesiunea desfăşurată în perioada 1 – 29 iulie a acestui an, pentru a obţine finanţare nerambursabilă prin Măsura 112.</p>

 

În urma analizării tuturor proiectelor depuse, au fost evaluate ca fiind eligibile 3.500 de proiecte ale tinerilor fermieri de pe întreg teritoriul României. Valoarea nerambursabilă a acestora este de 71,6 milioane de euro.

Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea unor activităţi diverse. Cele mai accesate domenii de investiţii au fost cele pentru apicultură şi ferme vegetale, dar şi pentru creşterea animalelor, exploataţii horticole şi modernizări ale fermelor.

Pentru sesiunea în curs, dosarele de pot depune la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit al APDRP, zilnic, în intervalul orar 09:00 – 14:00.
Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este vineri, 13 ianuarie 2012, ora 12:00.

Sprijinul minim pentru instalarea tinerilor fermieri este de 12.000 euro pentru o exploataţie agricolă cu dimensiune minimă, faţă de 10.000 de euro în sesiunile precedente. În cazul extinderii exploataţiei agricole, suma pentru instalarea fermierului poate ajunge la 40.000 Euro/exploataţie, aproape dublu în comparaţie cu cei doar 25.000 care erau alocaţi în ediţiile anterioare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter