Educație

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Probele scrise încep luni. Peste 800 de candidaţi, înscrişi la Cluj.

Încep probele scrise pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Luni, 19 august, prima probă scrisă va fi la Limba şi literatura română.

Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Probele scrise încep luni. Peste 800 de candidaţi, înscrişi la Cluj. | Foto: depositphotos.com Bacalaureat 2024, sesiunea de toamnă. Probele scrise încep luni. Peste 800 de candidaţi, înscrişi la Cluj. | Foto: depositphotos.com

 

 


Încep probele scrise pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Luni, 19 august, prima probă scrisă va fi la Limba şi literatura română.

 


La nivelul județului Cluj, peste 800 de candidați s-au înscris în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2024.

Proba scrisă la Limba şi literatura română va începe la ora 9:00, iar accesul absolvenților în săli va fi permis, în baza actului de identitate, până la ora 8:30. 


CITEŞTE ŞI
Cluj: Peste 800 de candidați s-au înscris în a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2024

Pentru depozitarea materialelor/obiectelor interzise (telefoane mobile, manuale, culegeri, însemnări, precum și alte mijloace electronice de calcul sau de comunicare), candidații vor fi îndrumați de membrii comisiilor din fiecare centru de examen spre o sală special amenajată.

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2024

În judeţul Cluj, cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2024 se va desfășura în patru centre de examen, 2 centre la Cluj-Napoca, unul la Turda și un centru la Dej. 


Calendarul probelor scrise:
- 19 august 2024 - Limba și literatura română - proba E.a)
- 20 august 2024 - Proba obligatorie a profilului - proba E.c)
- 21 august 2024 - Proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d)
- 22 august 2024 - Limba și literatura maternă - proba E.b) 

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 26 august 2024 (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 - 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 august 2024.


CITEŞTE ŞI
Bacalaureat 2024. Elevii din Cluj, primii în clasamentul național. Rată de promovare de peste 90%.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, simultan, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise, a fost notat cu minimum 5  la fiecare dintre acestea și a obținut, în final, cel puţin media 6.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, despre rezultatele elevilor la Bacalaureat. „Eforturile tinerilor sunt apreciate, iar educația rămâne prioritară la Cluj-Napoca!”

EXCLUSIV. Casiana Luca, elevă de „10 pe linie” la BAC. De la Liceul „Onisifor Ghibu”, la UMF Cluj.

abonare newsletter