Educație

Concurență mare la admiterea studenților internaționali la UMF Cluj

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a finalizat concursul de admitere a candidaților internaționali.

Concurență mare la admiterea studenților internaționali la UMF Cluj|Foto: Facebook UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca Concurență mare la admiterea studenților internaționali la UMF Cluj|Foto: Facebook UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

 

 


Anul acesta, 2.638 de tineri au candidat pentru a ocupa unul dintre cele 605 locuri scoase la concurs pentru programele de studii de licență în limba franceză (355 de locuri) și limba engleză (250 de locuri), din anul universitar 2024-2025. 

UMF Cluj, universitatea cu peste 3.200 de studenți străini

UMF „Iuliu Hațieganu” este universitatea cu cel mai mare număr de studenți internaționali, cu peste 3.200 de studenți, din 64 de țări, de pe 6 continente.


CITEȘTE ȘI: 
UMF Cluj se pregătește pentru admiterea de toamnă. Când are loc examenul de admitere?

Candidații din acest an provin din 85 de țări, cei mai mulți fiind din Franța, Germania, Elveția, Suedia, Italia, Belgia, Grecia, Israel, Maroc, Tunisia, India și Algeria. Aceștia au putut opta pentru trei programe de studii de licență, cu predare în limba engleză sau franceză: Medicină, Medicină dentară și Farmacie.

Renumele UMF „Iuliu Hațieganu”, magnet pentru studenții internaționali

Studenții internaționali aleg UMF „Iuliu Hațieganu” nu doar pentru excelența academică, ci și datorită reputației pe care universitatea clujeană a construit-o de-a lungul timpului. Absolvenții școlii clujene de medicină sunt adevărații ambasadori ai universității, promovând cu mândrie calitatea educației primite la Cluj-Napoca. Mărturiile lor despre pregătirea academică solidă și experiența practică sunt principalele motive pentru care numărul de studenți internaționali crește constant. UMF „Iuliu Hațieganu” este apreciată la nivel european și internațional, pentru pregătirea de înaltă calitate pe care o oferă studenților, acordând o importanță deosebită formării practice în spitale și clinici, unde aceștia își pot dezvolta abilitățile sub îndrumarea unor profesioniști de renume. 


Prestigiul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca este recunoscut nu doar în România, ci în întreaga Europă, iar școala clujeană de medicină continuă să atragă studenți internaționali care doresc să beneficieze de o educație medicală de top. 

Anca Buzoianu: „UMF rămâne un reper de excelență în educația medicală”

Anul acesta, la programul de studii Medicină, au fost disponibile 400 de locuri pe care s-au înscris 1.174 de candidați. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul de studii Medicină în limba franceză. La Medicină Dentară, s-au înscris 951 de candidați pe cele 125 de locuri disponibile, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studii cu predare în limba franceză. La programul de studii Farmacie în limba franceză au fost scoase la concurs 80 de locuri, pe care s-au înscris 115 candidați. 


„Concursul de admitere pentru studenții internaționali s-a finalizat cu succes și în acest an. Atracția studenților internaționali în număr atât de mare față de UMF «Iuliu Hațieganu» reprezintă rezultatul angajamentului nostru de a oferi o educație de înaltă calitate, centrată pe activități practice și învățământul la patul pacientului. Metodele noastre moderne de învățare și simularea medicală sunt integrate într-o curriculă deosebit de atractivă, adaptată după cele mai bune modele europene. Diplomele oferite de universitatea noastră sunt recunoscute la nivel internațional, ceea ce le permite absolvenților noștri să profeseze cu succes oriunde în lume, având garanția unei inserții rapide și eficiente pe piața muncii. UMF «Iuliu Hațieganu» rămâne astfel un reper de excelență în educația medicală, atât pentru studenții români, cât și pentru cei internaționali”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF.

Admiterea candidaților internaționali s-a desfășurat printr-un concurs de evaluare a performanțelor profesionale și a realizărilor personale, în conformitate cu datele conținute în dosarul personal de înscriere. La nivelul fiecărei facultăţi, comisia de admitere a evaluat candidații pe baza unor criterii de selecţie generale la nivel de universitate şi a unor criterii specifice pentru fiecare facultate în parte. Candidații s-au putut înscrie exclusiv online, pe o platformă dedicată.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Studentă UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj, purtătoare a flăcării olimpice la JO Paris 2024. „Fie ca valorile ce definesc aceste activități sportive, precum excelența, prietenia și respectul, să iasă învingătoare!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter