Externe

Ungaria a ridicat diguri provizorii de-a lungul Dunării. Se aşteaptă ca nivelul fluviului să crească.

Autorităţile ungare au ridicat baraje şi diguri provizorii pe o lungime de 544 de kilometri de-a lungul Dunării şi altor râuri.

Ungaria a ridicat diguri de-a lungul Dunării | Foto: captură video Youtube - The Straits Times Ungaria a ridicat diguri de-a lungul Dunării | Foto: captură video Youtube - The Straits Times

 

 


Din cauza riscului de inundaţii în urma precipitaţiilor abundente provocate în zona centrală a Europei de ciclonul Boris în ultimele zile, autorităţile ungare au ridicat baraje şi diguri provizorii pe o lungime de 544 de kilometri de-a lungul Dunării şi altor râuri.

 


Stare de alertă în Ungaria

Autorităţile au declarat stare de alertă în Ungaria în zonele limitrofe Dunării, din cauza riscului de revărsare a fluviului. 

Nivelul cursurilor de apă în Ungaria, în principal al Dunării, va creşte în zilele următoare şi va ajunge la un nivel care ar fi cu numai 40 de centimetri sub maximul istoric înregistrat în 2013, când au fost revărsări în mai multe zone.


Potrivit lui Viktor Orban, premierul ungar, inundaţiile ar putea dura până la opt zile. 

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Ungaria

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria sunt informaţi de Ministerul Afacerilor Externe că, în contextul inundaţiilor recente, se preconizează aplicarea de către autorităţi a unor restricţii de circulaţie pentru următoarele zile.


CITEŞTE ŞI
Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Ungaria. Restricţii de circulaţie din cauza inundaţiilor.

Restricţiile vor viza şi Budapesta, în special pe căile de acces rutiere şi pietonale adiacente albiei Dunării. Totodată, restricţiile de circulaţie vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semnificativă a debitului apelor Dunării în zilele următoare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inundații masive în România. 10 pompieri clujeni, chemați să intervină în județul Vaslui.

Viiturile fac prăpăd în România. Pompierii clujeni, chemați să ajute în județele afectate.

abonare newsletter