Externe

Guvernul de la Kiev: Rusia ține captivi 700 de soldați ucraineni și sute de civili

Rusia ţine captivi aproximativ 700 de soldaţi ucraineni, precum şi sute de civili, potrivit guvernului de la Kiev, citat sâmbătă de DPA.

Guvernul de la Kiev: Rusia ține captivi 700 de soldați ucraineni și sute de civili/ Foto: depositphotos.com Guvernul de la Kiev: Rusia ține captivi 700 de soldați ucraineni și sute de civili/ Foto: depositphotos.com

 

 


„Au sechestrat peste 1.000 de oameni”, a declarat vicepremierul Irina Vereşciuk sâmbătă la televiziunea ucraineană. Printre aceştia sunt în jur de 500 de femei, a adăugat ea.

 


Ucraina, la rândul ei, a capturat aproximativ 700 de soldaţi ruşi, a mai spus ea.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Vereşciuk a cerut Rusiei să elibereze civilii necondiţionat. De la începutul războiului, ambele părţi au făcut schimb de prizonieri
de câteva ori.


Numărul exact al persoanelor reţinute în prezent este neclar.

Potrivit presei ruse, separatiştii din estul Ucrainei numai în regiunea Doneţk au capturat peste 3.000 de soldaţi ucraineni. În oraşul-port asediat Mariupol, peste 1.000 de puşcaşi marini s-ar fi predat. Ucraina neagă acest lucru.


Naţiunile Unite au înregistrat oficial aproximativ 2.000 de civili ucişi de la începutul războiului la 24 februarie. Cu toate acestea, ONU presupune că cifrele reale sunt mult mai mari, la fel ca guvernul de la Kiev.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Ce câștigă Putin dacă declară oficial război Ucrainei? Profesor UBB: „Justificare pentru alt tip de arme, chiar bombe nucleare”

Rusia interzice intrarea în țară a premierului Boris Johnson și altor politicieni din Marea Britanie

Britanic din armata Ucrainei, capturat de ruși. Mama sa cere să fie eliberat: „Deja a fost bătut”

Ultimele Stiri
abonare newsletter