Național

Directoarea școlii din București unde un elev a fost abuzat de două ori și-a dat demisia

Directoarea Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, unde un elev ar fi fost abuzat sexual de două ori, a demisionat marţi.

Situație revoltătoare într-o școală din Capitală unde un elev în vârstă de doar 8 ani a fost violat de două ori în toaleta instituției/ Foto: depositphotos.com Situație revoltătoare într-o școală din Capitală unde un elev în vârstă de doar 8 ani a fost violat de două ori în toaleta instituției/ Foto: depositphotos.com

 

 


Directoarea Şcolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, unde un elev ar fi fost abuzat sexual de două ori, a demisionat marţi, au transmis pentru Agerpres reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

 


Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, marţi, că va trimite Corpul de control al ministerului la Şcoala „Nicolae Titulescu”, unde un copil ar fi fost abuzat sexual de un coleg, pentru a avea şi un punct de vedere suplimentar. Ligia Deca a menţionat că Ministerul Educaţiei a aflat din presă despre subiect. 

„Ministerul Educaţiei nu a fost notificat de şcoală sau de inspectorat. Am aflat din presă despre acest subiect”, a subliniat ea. 


Potrivit ȘtirileProTv, părinții copilului abuzat susțin că prima agresiune a avut loc în vara anului 2022, atunci mama copilului a mers cu el la doctor, INML, dar și la Poliție.

Cazul s-a clasat la vremea respectivă pentru că cel care l-ar fi agresat atunci pe băiețelul de 8 ani era și el minor, avea 11 ani.


A mai avut loc o nouă agresiune în decembrie 2023 în urma căreia s-a deschis din nou o anchetă penală care este în curs de rezolvare. Au avut loc mai multe audieri, s-au ridicat camere de supraveghere și a fost audiat inclusiv copilul abuzat.

De această dată băiețelul nu a putut să le spună anchetatorilor despre cine este vorba pentru că cel care l-ar fi abuzat ar fi avut, susține el, trasă pe cap o glugă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Peste 100.000 de cazuri de violenţă domestică în România, anul trecut. Situație alarmantă în Cluj, unde violența în familie numără sute de cazuri noi de la un an la altul.

Cazurile de violenţă în şcoli. Ministerul Educației propune noi măsuri pentru gestionarea fenomenului de bullying în unitățile de învățământ

Ultimele Stiri
abonare newsletter