Politică

Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj: „Parlamentul a aprobat legea privind utilizarea semnăturii electronice. Proiectul este unul de suflet pentru mine.”

Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj, a anunţat că Parlamentul a aprobat legea privind utilizarea semnăturii electronice.

Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj: „Parlamentul a aprobat legea privind utilizarea semnăturii electronice. Proiectul este unul de suflet pentru mine.” | Foto: Sorin Moldovan - Facebook Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj: „Parlamentul a aprobat legea privind utilizarea semnăturii electronice. Proiectul este unul de suflet pentru mine.” | Foto: Sorin Moldovan - Facebook

 

 


Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj și președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, a anunțat că Parlamentul a aprobat legea privind utilizarea semnăturii electronice. 

 


„Vreau să vă împărtășesc o veste extraordinară: marți, 18 iunie 2024, a fost o zi importantă în mandatul meu ca președinte al Comisiei de IT & Comunicații. Un proiect inițiat de grupul parlamentar PNL a devenit un livrabil important pentru toți cetățenii României. Prin votul final al Parlamentului, am reușit să aprobăm noua lege privind utilizarea și prestarea serviciilor de încredere, cunoscută drept legea semnăturii electronice. Acest proiect este unul de suflet pentru mine și a fost realizat pentru a simplifica interacțiunea cetățenilor cu birocrația, având în vedere și nevoile mediului privat. Actul normativ stabileşte condiţiile utilizării semnăturii electronice, sigiliului electronic, mărcii temporale electronice şi documentelor electronice cărora li s-a aplicat o semnătură electronică, o marcă temporală electronică sau un sigiliu electronic, precum şi condiţiile prestării serviciilor de încredere şi atribuţiile autorităţilor şi instituţiilor publice în acest domeniu”, a declarat președintele Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Ce prevede proiectul legii semnăturii electronice?

Deputatul PNL de Cluj a explicat ce prevede proiectul legii semnăturii electronice. 


„Proiectul prevede crearea unui cadru juridic general şi predictibil al utilizării fiecărui tip de semnătură electronică (electronică, calificată, electronică avansată şi electronică simplă). De asemenea, toate tipurile de semnătură electronică prevăzute în Regulamentul (UE) nr. 910/2014 sau în prezenta lege produc efecte juridice şi pot fi utilizate ca mijloace de probă în faţa instanţelor de judecată. Această lege marchează un pas important în procesul de transformare digitală și va aduce beneficii semnificative pentru toți cetățenii și pentru mediul de afaceri. Relațiile dintre cetățeni și mediul de afaceri, precum și cele dintre cetățeni și guvern, vor fi mult simplificate, economisind timp pentru ambele părți. Sunt mândru să fac parte din acest moment istoric și să contribui la transformarea digitală a țării noastre. Mulțumiri tuturor celor implicați pentru efortul lor consistent!”, a declarat Sorin Moldovan. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj: „Am finalizat programul Senior Executives Seminar, organizat de către Centrul European pentru studii de securitate George C. Marshall”

Sorin Moldovan:„Infrastructura digitală este domeniul în care țara noastră are cele mai bune performanțe”

Ultimele Stiri
abonare newsletter