Politică

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Reabilitarea patrimoniului construit și construirea de clădiri cu destinație culturală, o inițiativă importantă a PNL pentru conservarea culturii naționale”

Partidul Național Liberal continuă să pună cultura și patrimoniul național în centrul planurilor sale de guvernare prin demararea, în 2023, a unui proiect ambițios denumit „Reabilitarea patrimoniului construit și construirea de clădiri cu destinație culturală”, anunţă deputatul PNL de Cluj, Cristina Burciu.

Cristina Burciu | Foto: Cristina Burciu - Facebook Cristina Burciu | Foto: Cristina Burciu - Facebook

 

 


Partidul Național Liberal continuă să pună cultura și patrimoniul național în centrul planurilor sale de guvernare prin demararea, în 2023, a unui proiect ambițios denumit „Reabilitarea patrimoniului construit și construirea de clădiri cu destinație culturală”, anunţă deputatul PNL de  Cluj, Cristina Burciu.

 


„Cuprinzând 8 clădiri-simbol ale României, acest proiect își propune să refacă și să conserve integral unele dintre cele mai valoroase monumente istorice și culturale din țară, precum și să creeze noi spații dedicate artei și culturii”, a declarat Cristina Burciu.

CITEŞTE ŞI
Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „PNL a inițiat un amplu pachet de măsuri pentru repatrierea și sprijinirea românilor din Diaspora”

În cadrul programului, opt monumente istorice emblematice vor fi reabilitate și modernizate pentru a asigura conservarea și promovarea patrimoniului cultural al României:
- Muzeul Național de Istorie a României, București – unul dintre cele mai importante muzee din țară, care adăpostește artefacte și documente esențiale pentru istoria națională
- Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova – un loc esențial pentru cultura teatrală românească, cu o istorie bogată în promovarea artei scenice
- Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989, Timișoara – un simbol al luptei pentru libertate și democrație, dedicat comemorării eroilor Revoluției din 1989.
- Așezămintele „Ion. I.C. Brătianu” din București – un complex istoric dedicat uneia dintre cele mai importante figuri politice din istoria modernă a României, Ion I.C. Brătianu
 Teatrul Național „Lucian Blaga” și Opera Română din Cluj-Napoca – instituții de cultură cu un rol esențial în viața culturală a Transilvaniei și în promovarea artei dramatice și lirice
- Vila „Florica” de la Ștefănești, județul Argeș – locul de naștere și reședința familiei Brătianu, un simbol important pentru istoria politică și culturală a României
- Conacul „Vârnav Liteanu” de la Liteni, județul Suceava – un exemplu valoros de arhitectură tradițională, cu o bogată semnificație culturală pentru zona Bucovinei
- Construirea noii Opere Naționale Române Iași – un proiect de anvergură care va aduce Iașul în prim-planul vieții culturale românești, oferind un spațiu modern pentru desfășurarea spectacolelor de operă și balet la standarde europene.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „PNL a eliminat impozitarea pensiilor sub 3.000 de lei”.

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Două măsuri importante de stimulare fiscală, lansate. Vor sprijini aproape 900.000 de antreprenori din România și 850.000 de cetățeni”.

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Suplimentarea finanțării programelor de garantare va avea un impact pozitiv semnificativ asupra economiei naționale”

Ultimele Stiri
abonare newsletter