Politică

Ioan Oleleu: Trebuie să continuăm să fim alături de fermierii noștri!

Într-un context economic și social complex, marcat de numeroase provocări, PSD a lansat programul de țară „Marcel Ciolacu, calea sigură pentru România”, un plan care vizează stabilitatea și dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor.

Ioan Oleleu: Trebuie să continuăm să fim alături de fermierii noștri! Ioan Oleleu: Trebuie să continuăm să fim alături de fermierii noștri!

 

 


În cadrul unei conferințe de presă organizate pe 22 octombrie 2024, la Cluj-Napoca, liderii Organizației Județene PSD Cluj au prezentat în detaliu măsurile propuse și beneficiile pe care acestea le vor aduce, atât pentru județul Cluj, cât și pentru întreaga țară.

 


Una din prioritățile din program se axează pe politica de susținere a fermierilor și a industriei agroalimentare românești de la nivel național, după cum Ioan Oleleu, candidat PSD la parlamentare, a subliniat: „România este o țară cu un potențial agricol uriaș, care ar putea hrăni o populație dublă. Avem nevoie doar de o revitalizare a acesteia, fiind esențial să bifăm două aspecte importante: dezvoltarea rurală a comunităților și securitatea alimentară. Trebuie să continuăm să fim alături de fermierii noștri, să îi sprijinim în identificarea celor mai potrivite subvenții și să le oferim accesul facil la finanțare, precum și promovarea produselor locale atât pe piețe interne, cât și pe piețe externe.”

Politica de susținere a fermierilor și a industriei agroalimentare românești de la nivel național începută de domnul Marcel Ciolacu în calitate de premier, subliniază nu doar importanța dezvoltării acestui sector, ci și necesitatea de a continua în calitate de președinte al României, pentru a asigura o direcție stabilă și eficientă în sprijinul agriculturii și comunităților rurale. Se va acorda prioritate strategică acelor sectoare din domeniul agriculturii în care România înregistrează în prezent deficiențe semnificative, astfel încât să se poată dezvolta politici eficiente care să stimuleze producția internă, să întărească securitatea alimentară și să sprijine economia națională în ansamblu. 


Printre măsurile din planul de guvernare propus de Marcel Ciolacu si asumat de liderii PSD Cluj, se regăsesc: creșterea producției agricole românești prin modernizarea sistemelor de irigații, hrană sănătoasă din fermele românești, programul multianual de finanțare dedicat modernizării satului românesc și programul  privind stimularea asocierii producătorilor locali.

„În calitate de viitor deputat, îmi propun să continui și să amplific inițiativele începute ca Vicepreședinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, având ca obiectiv important promovarea unor reglementări inovatoare care să flexibilizeze și să sprijine procesarea produselor alimentare de la nivel național. Aceste măsuri vor fi esențiale pentru consolidarea capacităților unităților de producție din România și pentru asigurarea unui lanț alimentar sustenabil și competitiv atât pe piața internă, cât și pe piața externă.” a încheiat Ioan Oleleu, unul din liderii PSD Cluj si candidat al organizației pe listele de parlamentare. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dezvoltarea infrastructurii, predictibilitate fiscală și susținerea producției locale, printre temele propuse pentru dezvoltarea României. PSD Cluj: „Proiectele Clujului sunt prioritare!”

PSD Cluj a depus listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie. Vasile Dîncu: „Punem bazele unei schimbări esențiale pentru județul Cluj. Știm că putem câștiga!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter