Politică

Încep expropierile pentru pistă

<p>Într-o primă etapă se vor realiza expropieri ale parcelelor de teren aflate în calea pistei de 2.100 de metri.</p> <p />

Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, a anunţat ieri că în curând vor putea începe expropierile necesare în vederea realizării noii piste a aeroportului.

Pentru început, se vor expropia aproximativ 120 de parcele de teren care stau în calea primei etape de 2.100 de metri a proiectului pistei de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.


„Consiliul Judeţean a primit de la ADS terenul cerut pentru a putea începe lucrările la noua pistă. Aşadar, toată suprafaţa necesară este deţinută de Consiliul Judeţean în acest moment. Noi deja am pregătit hotărârea de Consiliu Judeţean pentru a putea începe expropierile. Luna aceasta vom aproba expropierile pentru aproximativ 120 de parcele. Este vorba despre terenul afectat de viitoarea pistă de 2.100 de metri şi terenul afectat de cursul Someşului. Noi vom începe pista dinspre Cluj spre Apahida”, a explicat Tişe. De altfel, licitaţia pentru devierea cursului râului Someş pentru a putea face loc noii piste va avea loc în data de 13 mai. De licitaţie se va ocupa Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, iar fondurile necesare vor fi asigurate printr-un proiect european.

 


Tişe aşteaptă investitorii

 


Preşedintele Consiliului Judeţean s-a arătat încrezător în faptul că la licitaţia pentru realizarea primilor 2.100 de metri ai pistei, care va avea loc mâine, se vor prezenta cât mai mulţi ofertanţi. „Licitaţia va avea loc în data de 7 aprilie. Sperăm să avem şi firme interesate, care să dorească să vină la această licitaţie. Caietul de sarcini a fost ridicat de aproape 70 de firme, aşa că am mari speranţe că în curând vom putea demara lucrările la pista de 2.100 de metri. Nu mai există niciun impediment, avem acest teren pentru pistă. Sperăm ca undeva în luna mai a anului viitor să fie gata primii 2.100 de metri ai pistei”, a mai spus Tişe. Valoarea estimată a contractului pentru pista aeroportului este de 39,9 milioane de euro, modalitatea de finanţare fiind din fonduri proprii, credite bancare, fonduri externe nerambursabile, alocaţii bugetare şi alte fonduri legal constituite cu destinaţia de investiţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter