Politică

Codul Muncii sperie angajatorii: 42.000 de contracte în 2 zile

<p />Premierul Emil Boc, care este şi ministrul interimar al Muncii, a declarat ieri că după două zile de controale pentru eliminarea muncii la negru au fost încheiate 42.000 de contracte de muncă.

El a precizat că în 2 şi 3 mai au fost făcute 652 de controale la angajatori. „Dacă, în general, într-o zi, se înregistrau 10-12 contracte, acum, în doar două zile, s-au înregistrat 42.000 de contracte de muncă, fapt ce subliniază eficienţa Codului Muncii şi a faptului că aceste controale pe care le-am dispus într-o manieră centralizată, cu participarea Poliţiei, Jandarmeriei, Gărzii Financiare şi a Inspecţiei Muncii îşi arată roadele”, a precizat Emil Boc. El a adăugat că aceste controale vor continua şi că le-a transmis tuturor inspectorilor de muncă din ţară că obiectivul principal este să fie încheiate cât mai multe contacte de muncă şi, în subsidiar, aplicarea sancţiunilor contravenţionale sau, dacă este cazul, penale.

Ministrul interimar al Muncii a adăugat că în cele două zile de controale pentru eliminarea muncii la negru au fost date amenzi de 8,2 miliarde de lei vechi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter