Politică

Emil Boc spune că soarta companiilor de stat va fi hotărâtă până la sfârşitul lunii iulie

<p><img src="documente/stories/05_mai/06_ziua/emil boc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Primul-ministru Emil Boc a declarat joi, la Şimleu Silvaniei, că soarta companiilor de stat va fi decisă până la sfârşitul lunii iulie, susţinând că a venit momentul să se facă ordine şi în rândul acestora.</p> <p />

“Orice companie de stat care funcţionează cu pierderi înseamnă un ban furat din buzunarul cetăţeanului, pentru că acolo înseamnă că statul finanţează pierderile unor companii de stat, finanţează de la buget, iar acest lucru nu mai poate continua. (...) Şi în rândul companiilor de stat a venit momentul să punem ordine. Acele companii care sunt eficiente, da, ele să meargă mai departe, cele care produc pierderi planificate trebuie să înceteze acest lucru.

Pentru că, în beneficiul câtorva favorizaţi ai soartei, 22 de milioane de români plătesc în fiecare zi bani din buzunarul lor pentru întreţinerea unor companii sau regii neperformante. Nu se mai poate acest lucru, iar acum vom avea un plan foarte clar, până la sfârşitul lunii iulie, ca fiecare companie de stat să ştie exact ce se întâmplă cu ea: se restructurează, se privatizează şi pune un nou plan de afaceri, cu alte cuvinte să aibă o situaţie coerentă de diminuare a pierderilor şi de a intra pe profit”, a precizat premierul în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri din Sălaj, potrivit Agerpres.

Emil Boc a adăugat că în cazul unor companii precum Transgaz, Romgaz, Transelectrica procedurile de vânzare a unor pachete minoritare a început deja.

De asemenea, şeful Executivului a precizat că, în perspectivă, se are în vedere şi privatizarea managementului companiilor de stat, astfel încât să se îmbunătăţească performanţa acestora.

Ultimele Stiri
abonare newsletter