Politică

Staţia de epurare de la Câmpia Turzii, finalizată mai devreme

<p />Constructorul staţiei de epurare de la Câmpia Turzii a accelerat lucrările, după ce acestea au stagnat puţin în perioada iernii, anunţă oficialii Companiei de Apă Arieş.

Gheorghe Magda, directorul societăţii ACSA SA Câmpia Turzii, cea care realizează lucrarea, a anunţat că lucrările vor fi finalizate cu trei luni înaintea termenului asumat prin contract.

Contractul de lucrări “Reabilitarea şi modernizarea Staţiei de Epurare Campia Turzii” din cadrul Programului POS Mediu a fost adjudecat prin licitaţie internaţională, valoarea acestuia fiind de circa 71,8 milioane de lei, fără TVA. Termenul de finalizare asumat era luna martie 2012.


Finanţarea lucrărilor este realizată pe de o parte, dintr-o subvenţie asigurată de Uniunea Europeană, iar pe de altă parte dintr-un credit bancar angajat de SC Compania de Apă Aries, precum şi de la bugetul de stat şi bugetul local al municipiului Turda. Investiţia va avea ca finalitate alinierea la cerinţele impuse de Uniunea Europeană privind protecţia mediului. Obiectivele principale ale acestui contract de lucrări sunt următoarele: epurarea apei uzate în conformitate cu standardele naţionale şi ale UE; tratarea eficientă a nămolului înainte de depozitare; înlocuirea echipamentului mecanic şi electric şi optimizarea consumului de energie; îmbunătăţirea siguranţei în funcţionare.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter