Politică

Elevii clujeni, invitaţi din nou să-şi cureţe oraşul

<p /><img src="documente/stories/05_mai/06_ziua/05-clujul-curat-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mai multe zone din oraş vor fi ecologizate în perioada 5-15 mai.

Primăria municipiului Cluj-Napoca, în colaborare cu unităţile de învăţământ preuniversitar şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, organizează şi în acest an în luna mai competiţia comunitară pe teme ecologice, „Iubesc Clujul Curat ”.

 


Competiţia se află deja la a opta ediţie. Acţiunile din acest an vor cuprinde o serie de activităţi care vor stimula, pe de o parte, voluntariatul ecologic al cetăţenilor pentru un municipiu curat, dar şi creativitatea elevilor. Astfel, vor fi organizate acţiuni ecologice şi un concurs pe teme de voluntariat ecologic.

 


Ce zone vor fi curăţate?

 


Acţiunile ecologice de curăţire a spaţiilor verzi şi a zonelor de agrement vor avea loc în perioada 05-15 mai, iar locaţiile alese pentru aceste activităţi de ecologizare sunt următoarele: Cetăţuie- Grigorescu/Gruia, Făget –Mănăştur, Cartodrom -  Detunata –Gheorgheni, Parcul Aurel Vlaicu-Mărăşti, liziera Pădurii Făget- zona străzii Negoiu şi Baza Sportivă Parâng.

Aceste activităţi vor fi organizate fie simultan, într-o singură zi sau în zile diferite, după posibilităţile şi programul participanţilor la această manifestare. Primăria estimează o participare de 1.000-1500 de persoane care se vor prezenta direct la locurile de desfăşurare ale activităţii.


 

Concurs pe trei secţiuni


 

O altă secţiune a competiţiei „Iubesc Clujul Curat” o reprezintă un concurs pe teme de voluntariat ecologic prin care se vor testa inspiraţia şi imaginaţia copiilor. Concursul se va desfăşura pe trei secţiuni, elevii având posibilitatea să opteze pentru participarea la una, două sau la toate trei secţiunile, după cum urmează: secţiunea 1 - în versuri - poezie, secţiunea 2 - muzică - un cântec, secţiunea 3 - desen însoţit de un motto - un mesh. Concursul se va derula în perioada 5-20 mai, urmând ca în perioada 23-25 mai să fie efectuată jurizarea proiectelor. Creaţiile trebuie predate până în data de 20 mai, iar premierea celor mai reuşite dintre acestea va avea loc în data de 1 iunie în Piaţa Unirii. Primăria a anunţat că melodia câştigătoare va reprezenta imnul activităţilor până la următoarea ediţie a manifestării “Iubesc Clujul Curat” din 2012, iar copiii vor avea ocazia să-l înregistreze într-un studio profesionist. Festivitatea de premiere va fi precedată de un marş al copiilor pe traseul Piaţa Lucian Blaga – Piaţa Unirii, cu prezentarea bannerelor în original. Activităţile se vor desfăşura sub directa coordonare a Poliţiei Locală, Serviciul Control Protecţia Mediului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter