Politică

Blaga îl perie pe Boc să “culeagă” voturi la Cluj

<p /><img src="documente/stories/05_mai/06_ziua/03-conf-campanie-vasile-bla.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vasile Blaga şi-a prezentat, ieri, la Cluj moţiunea cu care candidează pentru şefia PDL. Blaga este convins că va obţine voturi şi de la Cluj.

 

Peste 150 de democrat liberali clujeni l-au ascultat ieri pe Vasile Blaga prezentându-şi moţiunea “O Românie dreaptă, O Românie europeană”, cu care încearcă să-i ia scaunul lui Emil Boc.


 

Secretarul general al PDL – însoţit de Cezar Preda, Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu, Petru Filip şi Mihaela Popa – a încercat să-i convingă pe colegii săi de la Cluj că în partid “este nevoie de un nou început”.


Printre cei care l-au ascultat s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda, deputatul Petru Călian, senatorul Mihail Hărdău şi preşedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu.


“Voi obţine voturi
şi de la Cluj”

 


În discursul său, Vasile Blaga a avut doar cuvinte de laudă la adresa contracandidatului său Emil Boc, pe care l-a lăudat pentru modul în care a condus PDL şi Guvernul într-o perioadă extrem de grea, dar a arătat că partidul are nevoie de o regenerare şi trebuie să “o ia de la capăt”.

Blaga a comparat situaţia de acum a PDL cu cea din 2000, când Petre Roman a fost schimbat din funcţia de preşedinte al partidului. “În PDL este nevoie de un nou început, aşa cum este cam o dată la zece ani. Ne-am concentrat poate prea mult pe guvernare şi deciziile şi dezbaterile politice din interiorul partidului au avut de suferit”, a argumentat  Blaga. El a refuzat însă să spună dacă sub conducerea lui Emil Boc PDL ar pierde imagine şi electorat.


Blaga a adăugat că la nivel de lideri de filiale ale PDL are sprijinul a aproape 20 dintre ei, şi că binenţeles, “voi avea voturi şi de la Cluj”. Potrivit secretarului general al PDL, situaţia ar putea fi alta în cabina de vot, “unde fiecare delegat va vota cum va decide conştiinţa lui”.

 

Buda e convins
că Clujul votează
cu Emil Boc

 

Liderul democrat-liberalilor clujeni, Daniel Buda, este convins însă că delegaţii de la Cluj – 49 la număr – la Convenţia din 14 mai vor vota cu Emil Boc.

“A fost o dezbatere statutară, orice dezbatere internă întăreşte partidul. Sunt convins că delegaţia de la Cluj va vota cu Boc. El a câştigat toate bătăliile electorale de până acum, am spus-o întotdeauna, are susţinerea noastră”, a explicat Buda.

Cei trei candidaţi la şefia PDL, Emil Boc, Vasile Blaga şi Teodor Paleologu se vor afla astăzi la Bistriţa, pentru a-şi prezenta – la ore diferite, evident – moţiunile cu care candidează pentru preşedinţia partidului.

Ponta îşi vâră din nou nasul
în ciorba PDL

 

Victor Ponta a declarat ieri, la Cluj, că există o diferenţă fundamentală între cele două grupări din PDL, Blaga, respectiv Boc. În viziunea liderului PSD, “gruparea Blaga” este o echipă de politicieni, “de oameni capabili”, în vreme ce în spatele lui Emil Boc s-ar afla “gruparea Udrea-Falcă”, în care actualul preşedinte al PDL este doar “o marionetă”.

“Nu prefer pe nimeni şi nu votez în acest partid, dar ca jurist şi politician cred că există o diferenţă fundamentală între cele două grupări. Cea a lui Vasile Blaga, este una politică, de oameni capabili, dar cu care USL nu va avea vreo colaborare. Cealaltă grupare, este cea a lui Udrea sau Falcă, în care Emil Boc este o marionetă. Aceasta nu este o grupare politică, ci mafiotă, pe care o văd pe băncile tribunalului, pentru că au delapidat mulţi bani. Nu cred şi nu văd o colaborare cu un PDL condus de Blaga, suntem adversari”, a declarat preşedintele PSD.

În replică, Blaga a declarat ironic că “i-ar conveni (lui Ponta – n.r.) să rămână la 57%, iar noi sub 20%, dar nu o să-i meargă…”.

De altfel, la începutul acestei săptâmâni, Blaga a mai declarat că Ponta şi Antonescu rămân principalii săi adversari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter