Politică

Paleologu ştie că nu poate “fura” voturile lui Boc

<p /><img src="documente/stories/05_mai/09_ziua/paleologu-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cel de-al treilea candidat la şefia PDL, Theodor Paleologu, şi-a prezentat vineri, la Cluj moţiunea “Privind spre viitor”.

 

Theodor Paleologu îşi cunoaşte şansele cu care porneşte în lupta pentru şefia PDL, unde îi are drept contracandidaţi pe Emil Boc şi Vasile Blaga, motiv pentru care va candida şi pentru una dintre funcţiile de prim-vicepreşedinte. De altfel, liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a anunţat că îl sprijină pe Paleologu pentru o funcţie “mai mică” în partid.


“N-am venit să fur voturile lui Boc tocmai de la Cluj, ştiu care sunt opţiunile aici, dar ideile mele politice se regăsesc la Cluj”, a spus fostul ministru al Culturii, la prezentarea programului său politic. Întrebat pe cine preferă dintre cei doi contracandidaţi ai săi, Paleologu a refuzat să respundă: “Mi se pune mereu această intrebare şi mereu refuz să răspund. (Emil Boc – n.r.) şi-a făcut datoria, a dat dovadă de curaj, dar poate apărea şi o uzură”.

Preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda este convins că “nici Blaga, nici Paleologu nu vor obţine voturi de la Cluj” şi că cei 49 de delegaţi clujeni „vor vota toţi cu Emil Boc”, care va “câştiga un nou mandat la şefia partidului, neavând nevoie de campanie la Cluj”. Liderul PDL Cluj crede că fostul ministru al Culturii va obţine voturi pentru celelalte funcţii la care va candida, „partidul având nevoie de Paleologu în Biroul Permanent Naţional”.


Vă reamintim că democrat liberalii îşi aleg liderul la sfârşitul acestei săptămâni, în cadrul Convenţiei Naţionale. În cursa pentru şefia partidului s-au înscris actualul preşedinte, premierul Emil Boc, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, şi fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter