Politică

Boc: “PDL - unica forţă de dreapta. Antonescu a predat PNL, cu arme şi bagaje, lui Iliescu şi Ponta.”

<p><img src="documente/stories/05_mai/09_ziua/05-emil-boc-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />PDL este singura şi unica forţă autentică de dreapta, după ce Crin Antonescu, “a predat partidul, cu arme şi bagaje, în braţele lui Ion Iliescu şi Victor Ponta”, a declarat Emil Boc.</p>

Liderul PDL a reafirmat că, prin moţiunea sa, intitulată “România dreaptă, România puternică”, doreşte şi urmăreşte consolidarea PDL, ca partid de dreapta pe scena politică românească.

“PDL este şi rămâne singura forţă autentică de dreapta, după ce Antonescu a predat PNL cu arme şi bagaje în braţele lui Iliescu şi Ponta. Eu cred că dreapta românească reprezintă soluţia pentru modernizarea ţării, că doar dreapta poate face o Românie performantă, că doar PDL, care este exponentul dreptei, are şansa să facă din această ţară una performantă, care să reuşească şi care să poată, în timp, să aducă un nivel de trai apropiat celui din Uniunea Europeană”, a subliniat preşedintele PDL.



Ce înseamnă dreapta?


 

În opinia lui Emil Boc, dreapta înseamnă încurajarea muncii, punerea accentului pe performanţă, o societate activă pentru cei care sunt, cu adevărat, în nevoie şi nu pot munci din cauza unor motive reale de sănătate.


“Tot dreapta înseamnă să nu mai dai ajutor de la stat celor cu Mercedes şi vilă cu grădină, ci, dimpotrivă, să-i sprijini cu adevărat pe cei ce au nevoie de sprijinul statului. Fără asemenea decizii sănătoase, de a pune ţara în ordine, de a cheltui banul public doar pe ceea ce înseamnă eficienţă şi performanţă, nu putem reuşi, ca ţară”, a subliniat preşedintele democrat-liberalilor.

 


Politica PSD – politica
dependenţei faţă de stat

 


Emil Boc a mai afirmat că “Iliescu şi ai lui” au câştigat 20 de ani în politica românească, “pentru că au promovat politica dependenţei românului faţă de stat”.

“Simt că s-a schimbat ceva şi în mentalitatea românului, care a văzut că nu se mai poate aşa, că trebuie să se bazeze, în primul rând, pe muncă, pe locuri de muncă, pe încurajarea performanţei, ca singură cheie a succesului”.

Premierul a reafirmat că politicile PDL sunt cele care contribuie la o Românie mai bună din punct de vedere economic şi a estimat că dreapta va fi cea care va câştiga şi viitoarele alegeri, “deoarece aceasta reprezintă soluţia unică pentru rezolvarea problemelor oamenilor”. “Soluţia nu o mai reprezintă Iliescu şi Antonescu, cu politica de a ţine cetăţeanul dependent de stat, de ajutor, în fiecare zi. Viitorul înseamnă că fiecare cetăţean să şi-l poată asigura prin propria lui muncă, într-un stat în care egalitatea de şanse să fie asigurată. Aceasta este, în esenţă, viziunea PDL, a programului politic pe care-l propun prin moţiunea mea”, a subliniat Emil Boc, care candidează pentru un nou mandat în fruntea PDL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter